Militao (©Reuters)
Militao (©Reuters)

Kakav posao čeka Srbiju na otvaranju Mundijala: Sedmorica Brazilaca u finalu LŠ

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.05.22. | 16:50

Četvorica u Realu, trojica u Liverpulu

Fudbalska Srbija posle duže vremena imaće igrača koji je član finaliste Lige šampiona. Istina, Luka Jović i ne viđa mnogo teren u poslednje vreme, ali ako Real Madrid osvoji trofej, naći će se medalja i oko njegovog vrata, jer je deo tima, a upisao je i tri nastupa u takmičenju ove sezone.

Od svih srpskih reprezentativaca samo Jović će biti akter finala Lige šampiona, ali zato iz tima Brazila, sa kojima će Orlovi otvoriti Svetsko prvenstvo u Kataru 24. novembra biće – sedmorica!

Izabrane vesti

Brazil nije aktuelni prvak sveta, ali je i dalje jedna od najvećih, ako ne i najveća sila planetarnog fudbala, iz koje iz godine u godinu izlaze fantastični igrači, koji nastupaju za najveće klubove na svetu.

Tako će u taboru Reala u finalu LŠ biti četvorica reprezentativaca: Eder Militao, Kazemiro, Vinisijus i Rodrigo, koji su bili u sastavu Brazila i na poslednjem okupljanju, u kvalifikacijama za Mundijal, na mečevima sa Čileom i Bolivijom. Kazemiro i Vinisijus su bili starteri protiv Čileanaca, dok je Rodrigo ušao u igru protiv Bolivijaca, a Vinisijus je zbog suspenzije propustio taj meč.

Jedini Brazilac koji je deo Reala, a da nije član reprezentacije je Marselo, koji se od dresa državnog tima oprostio 2018. godine.

I na drugoj strani terena u finalu Lige šampiona biće reprezentativaca Brazila. U sastavu Liverpula su trojica: golman Alison, vezista Fabinjo i napadač Firmino.

Alison je startni golman “Selesaa”, Fabinjo je ušao protiv Čilea, a bio u prvih 11 protiv Bolivije, dok je Firmino zbog povrede propustio poslednje okupljane reprezentacije, poslednji put je bio u sastavu u novembru na meču sa Kolumbijom.

Istina, Firminu je ugroženo mesto u državnom timu, jer sve “puca” od napada kod žuto-plavih. Na poslednjem okupljanu ofanzivci su bili Nejmar, Rišarlison, Entoni, Vinisijus, Rafinja, Rodrigo i Gabrijel Martineli.

Selektor Brazila Tite će i te kako imati razloga da bude u Parizu 28. maja, sedmorica njegovih pulena biće mu na oku.

 


tagovi

Eder MilitaoKazemiroFudbalska reprezentacija BrazilaVinisijus ŽuniorRodrigoRoberto FirminoAlisonFabinjoReal MadridLiverpul

Obaveštavaj me

Real Madrid
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara