(© Reuters)
(© Reuters)

Kakav sunovrat: Nekad Real i PSŽ, a za šest meseci dvaput ispao iz lige

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.11.23. | 15:32

Hese bez angažmana, a tek mu je 30 godina

Dotakao je zvezdice Lige šampiona, sanjao o velikoj sceni, ali nikad nije uspeo da na njoj opstane. Zato je karijera Hesea Rodrigesa u strmoglavom padu, posle informacije da je opet ostao bez kluba.

Španskog krilnog napadača je otpustila Koritiba, doskorašnji član brazilske Serije A, kad je i matematički postalo jasno da neće obezbediti opstanak u društvu tamošnjih elitnih klubova. Ni Hese nije pomogao. Za tri meseca odigrao je svega 90 minuta, rascepkanih na šest utakmica. Na svakoj od njih je bio rezervista, da bi samo na gostovanju Fluminenseu na Makarani postigao jedini gol na teritoriji Južne Amerike. Kako je Koritiba ispala u Drugu ligu i rešila da menja kadar, prvo se otarašava igrača sa najvećim primanjima. S obzirom da Hese prednjači rastanak sa njim je logičan, a i njemu se baš ne ostaje da igra drugoligaški fudbal.

Izabrane vesti

Problem je što izgleda više nije ni za elitni, pošto je proletos sa Sampdorijom ispao iz Serije A. Ruku na srce, ni u Đenovi se nije pretrgao (jedan gol i jedna asistencija na 11 mečeva) i rastanak čim je potvrđena selidba u niži rang.

Nije bilo tako davno kad je Pari Sen Žermen platio Real Madridu 25.000.000 evra za polaznika Kastilje. U Parizu, pak, samo dva Heseova gola. Prethodno, za prvi tim kraljevskog kluba čak 18, uz 15 asistencija na 94 meča, ali je bilo teško da izbori bolji status u konkurenciji Kristijana Ronalda, Gereta Bejla, Iska... Utisak je da je možda i najkonkretniji bio tokom boravka u Las Palmasu, možda i zato što je rođen na Kanarima.

Sve ostalo bilo je za zaborav, u Stouku, Betisu, lisabonskom Sportingu ili turskom Ankaragudžuu. Tek mu je 30 godina. Ima Hese još da ponudi fudbalu, ali je pitanje gde i kako.



tagovi

Hese RodrigezKoritibaJužna AmerikaBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara