Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Kako god da bude, Izmir će imati još jednog superligaša: Altinordu ili Altaj

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.05.21. | 14:06

Večeras se igra meč za promociju u najkvalitetniju ligu Turske

Erzurum, Ankaragudžu, Genčlerbirligi i Denizli su ispali iz Superlige, Adana Demir i Giresun su obezbedili plasman u najkvalitetnije tursko takmičenje. Preostaje da se odluči još jedan sastav koji će da izbori promociju, a za nju se večeras u finalu plej-ofa bore Altinordu i Altaj (19.00).

Kako god da bude, Izmir će pored Geztepea imati još jednog predstavnika u najjačem društvu. Učenici Huseina Eroglua, koji su se kvalifikovali za baraž završivši na 6. mestu druge lige Turske, u polufinalu plej-ofa izborili su meč sa Samsunom.

Izabrane vesti

U prvoj borbi sa rivalom kod kuće Altinordu je uspeo da dođe do pozitivnog rezultata igrajući oprezno i napustio je teren pobedom 1:0. U revanšu je zaostajao 2:1 u poslednjim trenucima meča, da bi prolaz u predvorje Superlige overio Enes Destan u sedmom minutu sudijske nadoknade za 2:2.

19.00: (4,50) Altinordu (3,50) Altaj (1,75)

Crveni đavoli su tako došli do poslednje borbe sa gradskim rivalom. Ove sezone dva puta su bili bolji od Altaja, i to oba puta pošto je rival poveo preko Markosa Paišaa.

Sa druge strane, ekipa iskusnog stratega Mustafe Denizlija sa dve pobede je u polufinalu plej-ofa izbacila Istanbul. Najpe na domaćem terenu 3:2, a zatim i 1:0 na strani. Ovim uzastopnim pobedama ostvarili su maksimalan učinak pod komandom prekaljenog trenera, koji je nedavno preuzeo kormilo crno-belih.

Samopouzdanje ekipe je vraćeno i sada je jedini cilj slavlje protiv Altinordua, kojim bi Altaj okončao 18-godišnje aspiracije ka Superligi.

TURSKA 2 - PLEJ-OF

Sreda

19.00: (4,50) Altinordu (3,50) Altaj (1,75)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Turska 2Altajsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara