Ins (©Reuters)
Ins (©Reuters)

Kako je Pol Ins potpisao sebi ispisnicu iz Mančestera: Rekao sam Ser Aleksu da od**be

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.03.24. | 16:20

„Bilo je to posle pobede nad Noričem od 3:1“, prisećao se engleski vezista

Šest godina je Pol Ins bio nezamenjivi deo veznog reda Mančester junajteda, ali jedan momenat kada je izgubio samokontrolu potpisao mu je ispisnicu, odnosno, kartu u jednom pravcu – ka Milanu.

Ins je u leto 1995. godine došao u Inter, a šta je tome prethodilo ispričao je u podkastu „Up Front“. Slično situaciji sa Dejvidom Bekamom koju godinu kasnije i on je ušao u sukob sa Serom Aleksom Fergusonom i tu je završio misiju u Mančesteru.

Izabrane vesti

„Sve se desilo posle utakmice sa Noričom. Vodili smo 3:1, igrali jako dobar meč, ja sam igrao dosta dobro. U poslednjih pet minuta probao sam da predriblam dvojicu igrača i izgubio sam loptu. I to je bilo to. Ušli smo u svlačionicu, „bacali smo pet“ jedni drugima i govorili: „Sjajan rezultat“. A, onda je uleteo Ser Aleks u svlačionicu vrišteći. Pomislio sam: „Zašto luduje ovako, a pobedili smo 3:1“, pričao je Ins.

A, Ferguson je krenuo pravo na njega.

„Uperio je prst u mene i viknuo: „To nisi ni Rajan Gigs ni Andrej Kančelskis. Tvoj posao je da dodaješ loptu“. Uzvratio sam mu: „O čemu je*ote pričaš“? Krenuo je ka meni i bio mi sve bliže. Nisam razumeo šta se dešava. Nije me bilo briga za posledice. Rekao sam mu: „Šefe, možeš da od**ebeš! Baš me briga, od**bi, radi šta hoćeš. Žališ se, a pobedili smo“.

Nije se na tome završilo.

„On mi je uzvratio: „Ne možeš tako da pričaš sa mnom“ i krenuo je na mene. Brajan Kid je skočio, Li Šarp skočio i na tome se završila priča“, ispričao je Pol Ins.

Ali, kada se završila sezona, spakovao je kofere i preselio se u Inter u transferu vrednom 10.500.000 evra.


tagovi

Pol InsMančester JunajtedAleks Ferguson

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara