Aleksandar Prijović (©Star Sport)
Aleksandar Prijović (©Star Sport)

Kako je propao Prijovićev povratak u PAOK: Direktor hteo Hrvata koji je dao jedan gol

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.03.21. | 15:52

Kada se plan obije o glavu...

Celog prošlog leta spekulisalo se o povratku Aleksandra Prijovića u Solun, na mesto uspeha. PAOK je u prvom momentu bio izuzetno zainteresovan za srprskog napadača, ali onda su sve veze sa njim prekinute, a o razlozima ovakvog obrta za 180 stepeni pišu gotovo svi relevantni grčki mediji.

Razlog je – sportski direktor Olaf Rebe. Nemac je od juče praktično Paokova prošlost, iako će na istom mestu ostati do leta, a onda će preuzeti funkciju u Nirnbergu. Nemac je tražio od kluba da napusti Solun i vrati se u domovinu zbog porodičnih problema, mada se glasno govori o tom transferu u Nirnberg.

Izabrane vesti

Nedelja, 18.00: (3,70) Panatinaikos (3,05) PAOK (2,20)

Upravo je Rebe prošlog leta odbio mogućnost da na Tumbu vrati jednog od miljenika navijača solunskog kluba, a sve zbog toga što je više želeo drugog napadača – Antonija Čolaka. U pitanju je rođeni Nemac s hrvatskim korenima koga je Rebe želeo da vidi u svom klubu.

Uspeo je na kraju sportski direktor Paoka da izboksuje transfer iz Rijeke vredan 3.000.000 evra, ali se Čolak na novoj adresi nije pokazao u najboljem svetlu. Štaviše, nije dobio gotovo nikakvu šansu jer nije uspeo da se nametne, pa je tako odigrao samo 336 minuta na 10 utakmica i dao jedan gol.

Mediji u Grčkoj kritički su nastrojeni prema Rebeu i ističu da je Čolak samo jedna od njegovih promašenih investicija u Paoku. U konkretnom Čolakovom slučaju on je nedavno prosleđen na pozajmicu u švedski Malme, gde će igrati do kraja tekuće godine.

U međuvremenu Aleksandar Prijović je posle nekoliko turbulentnih meseci uspeo da se izbori za ostanak u Al Itihadu, gde igra solidno u poslednje vreme i na 21 meču ima osam golova u svim takmičenjima.



tagovi

Al ItihadPAOK SolunAleksandar Prijović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara