Navijači Reala (©Reuters)
Navijači Reala (©Reuters)

Kako je Real za četiri dana ostao bez 15.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sub. 10.04.21. | 12:45

Dva spektakla bez publike

Pandemija korona virusa žestoko je udarila po kasama najbogatijih klubova na svetu – ne samo fudbalskih – pa je sada umesto svakog miliona, bitan i svaki evro.

I Real Madrid je među tim gigantima, koji su morali prošle godine da smanjuju plate igračima, zaposlenima, da skrešu svaki mogući nepotrebni trošak.

Izabrane vesti

Usred takve situacije Realu se „namestilo“ da u samo četiri dana ostane bez 15.000.000 evra, koji bi mu legli u kasu da je situacija normalna. Ta dva događaja koja nisu donela predviđenu zaradu Madriđanima su utakmice protiv Liverpula u Ligi šampiona i današnji Klasiko protiv Barselone.

Da je situacija normalna, Real bi i dalje igrao na Santjago Bernabeu stadionu, ne bi se preselio na manji Valdebebas. A, kako je Marka izračunala, meč sa Liverpulom bi doneo Kraljevskom klubu oko 10.000.000 evra samo od ulaznica. Duplo manje bi Real inkasirao od sudara sa Barselonom samo zbog prodatih godišnjih karata. Najviše se zaradi od VIP mesta na koja dolazi svetski džet-set.

Naravno, svaka utakmica bez publike je problem za Madriđane, ali u dosadašnjem delu Lige šampiona, kako kaže Marka, jedino je meč sa Interom mogao da donese ozbiljniji prihod, od oko 3.000.000 evra, dok dueli sa Šahtjorom, Menhengladbahom i Atalantom teško da bi nakrcali tribine i lože.


tagovi

Real Madridsantijago bernabeuPrimera

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara