Kako je Slaviša Stojanović preporodio Levski?

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.09.18. | 18:29

Bivši trener Crvene zvezde vezao pet pobeda i odmakao Ludogorecu pet bodova

Situacija je bila alramantna, čak bismo rekli i tragična. Levski je ispao iz Evrope posle dvomeča sa Vaducom. Navijači su tražili glave, čak su i fizički nasrnuli na pojedine igrače. Ništa nije nagoveštavalo da će novi trener Slaviša Stojanović uspeti da posloži kockice.

Ali očigledno mu je slično iskustvo iz Crvene zvezde pomoglo da prevaziđe kritičan period. Levski je pod komandom nekadašnjeg stratega crveno-belih vezao pet pobeda i trenutni je lider tamošnjeg prvenstva.

Izabrane vesti

Mediji iz Bugarske hvale Stojanovića, koji je u jednom od intervjua objasnio kako je stigao u Levski.
„Došao sam u Levski sasvim slučajno. Bio sam blizu potpisivanja ugovora sa jednim klubom iz severne Evrope. Ostali su samo da se ugovore poslednji detalji. Onda sam dobio poziv menadžera iz Bugarske. Svidela mi se ta priča. Pristao sam posle dva dana. Kasnije sam pričao sa predsednikom kluba. On mi je objasnio svoju viziju tima. Posle tog razgovora nisam imao dilemu da ću postati novi trener Levskog. Kada sam se dogovorio sa Levskim dobio sam još jednu ponudu, ali nisam hteo da kvarim posao“, rekao je Slaviša Stojanović.

Levski trenutno ima  tri boda više od večitog rivala CSKA i čak pet od večitog šampiona Ludogoreca. Navijači veruju da je sazreo trenutak da se svrgne večiti šampion iz Razgrada.
„Lep početak. Imamo pet uzastopnih pobeda, od toga tri u gostima. Međutim, moramo da znamo da je prvenstvo tek počelo. Za mene je najvažnije da igrači veruju u ono što radimo. Pred nama su tek velike utakmice protiv CSKA i Ludogoreca. Dugo sam u fudbalu, ne letim u oblacima. Kod mene je euforija zabranjena. Imamo ozbiljne rivale. Ludogorec ima čak 12 Brazilaca, CSKA ima isto veliki broj stranaca. Biće jako teška broba za titulu“.

Slaviša je dodao da se brzo privikao na uslove u bugarskom fudbalu.
„Vrlo sam zadovoljan uslovima u Sofiji. Brzo sam se prilagodio, živi se slično kao u Beogradu gde sam radio. Levski je apsolutno veliki klub, to se vidi na svakom koraku u Sofiji. Klub sa mnogo emotivnih navijača. Sličan Crvenoj zvezdi“, dodao je Stojanović.

Foto: MN press


tagovi

Slaviša Stojanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara