Kako je tekla "operacija Suma": Taman je sve bilo dogovoreno, a onda se pojavio zahtev - kapiten i lider ekipe

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.07.23. | 10:24

Ključni potez u angažovanju ofanzivnog veziste napravio golman Nikola Mirković, koji je prethodno projtektovan da nosi traku

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Najavljivali su Pazarci tokom leta ostanak na prošlosezonskom kursu, odnosno borbu za gornji deo tabele u Mozzart Bet Superligi lišenu svake neizvesnosti po pitanju opstanka u društvu najboljih i juriš na evropsku vizu, koju donosi minimum krajnja kota pet.

Izabrane vesti

Ponovio je to nedavno Mozzart Sportu i dugogodišnji počasni predsednik, realno alfa i omega Novog Pazara Rasim Ljajić, potom i osamdesetih godina prošlog veka igrač zavidnog pedigrea u eks SFRJ okvirima Bajro Župić, novi prvi čovek popularnog kluba, a po inauguraciji tokom skupštine izbornog karaktera krajem prošle sedmice.

Očigledno je da su čelnici Pazara za optimistične najave imali pokriće u vidu angažovanja poznatih fudbalskih imena, ali su pojedinosti čuvali od očiju javnosti do trenutka pružanja ruke. U predvečerje takmičarske 2023/24 dogovoren je povrtak univerzalca iz Gvineje Abdulaja Sisea, miljenika publike tokom 2020/21, čijih su po šest golova i asistencija tada i te kako pomogli Plavima da sačuvaju elitni status.

A onda - bomba. Objavljen je dolazak Siseovog sunarodnika još jačeg fudbalskog imena Sejdube Sume, asa malo nezgodnog karaktera i nespornog fudbalskog znanja. Potvrdio se igrački Suma u prethodnim sredinama, osvojio duplu krunu i još po titulu u kup sa Slovanom. U beogradskom Partizanu igrao je kad je Crvena zvezda već preuzela domaći primat, pa u Srbiji ima samo trofej u kupu. Bilo je pobedničkih pehara i u ostalim klubovima, na raznim kontinentima.

O "operaciji Suma" govori generalni sekretar Novog Pazara Fikret Međedović.

"Pregovarali smo danima. Kada se činilo da smo sve utanačili, pojavili su se još neki njegovi interesantni zahtevi. Prvi - da bude kapiten i lider ekipe. Nismo mogli odmah da mu odgovorimo, s obzirom da je golman Nikola Mirković prethodno projektovan za nosioca trake. Trebalo je pričati sa Nikolom", kaže Međedović.

Ispostavilo se da to nije nerešiv problem. Imao je sluha iskusni čuvar mreže, pa je Suma u Pazaru postao isto što i Kristijano Ronaldo u Al Nasru, Lionel Mesi u Majamiju, Edin Džeko u Fenerbahčeu - zvanični vođa na terenu!

"Mirković je apsolutno podržao Sumu. Priznao je da je velika stvar što igrač takvog kalibra dolazi u Pazar. Sa zadovoljstvom će mu ustupiti traku i dopustiti da bude kapiten. Suma je najveće pojačanje u istoriji Novog Pazara, nikada niko sličnog renomea nije stigao ovde. Veliko je zadovoljstvo što smo uopšte situaciji da o tome pričamo, da sve to predstavimo", sija Međedović od zadovoljstva.

Znatno punijih usta sada se u dolini Jošanice i Raške govori o planovima za naredni period, iako je Suma već poprilično dugo bez kluba. Poodavno je nekadašnji miljenik Partizanovog juga napustio Kuvajt. Poštuje se ona čuvena da je klasa večna

"Na najbolji način najavljujemo ono što svi naši navijači priželjkuju - mesto u samom vrhu tabele i borbu do poslednjeg kola za izlazak na evropsku scenu! To je san svih Novopazaraca. Očekujemo Sumin dolazak u narednih dan, dva. Potom sledi promocija", veli Međedović.

A da bi se dolazak Sume dočekao u dobrom raspoloženju, neophodno je preskočiti prvu prepreku u Mozzart Bet Superligi. Na praznu Džaizkoin arenu večeras stiže kragujevački Radnički 1923 (18.55, Arena Sport 2).


tagovi

Sejduba SumaFikret Međedović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara