""
""

Kako mu uspeva? Gvangžu daje Robinju 36 miliona evra!

Vreme čitanja: 1min | sre. 01.07.15. | 16:46

Jedan od večitih talenata brazilskog fudbala potpisaće ugovor na tri godine, a kineski klub avansno će mu uplatiti 12 miliona evra za prvu sezonu saradnje

Brazilski fudbaler Robinjo po svemu sudeći uspeće još jednom da “prevari“ zakone logike i zdravog razuma, pošto je na pragu toga da sa kineskim Gvangžu Evergrandeom potpiše ugovor na tri godine vredan 36 miliona evra.

Izabrane vesti

Jedan od najvećih “večitih“ talenata brazilskog fudbala u poslednje dve decenije postaće član ekipe koju sa klupe predvodi njegov zemljak Luis Felipe Skolari.

Kako navode italijanski mediji, kineski klub će mu avansno uplatiti prvu godinu ugovora, odnosno dobiće unapred 12 miliona evra.

Brazilac je prethodno u redovima brazilskog Santosa mesečno zarađivao 300.000 evra, a u prethodnih godinu dana za taj klub odigrao je 40 utakmica i postigao 16 golova.

Robinju je nedavno istekao ugovor sa Santosom, a nije uspeo sa upravom da se dogovori oko nastavka saradnje.
“Razgovarali smo sa Robinjom o novom ugovoru, ali uslovi koje smo mi mogli da mu ponudimo su slabiji od onih koje ima u drugim klubovima“, rekao je predsednik Santosa Modesto Roma.

Robinja će u novom klubu u Kini, pored Skolarija, sačekati još jedan zemlja, Paulinjo koji je nedavno došao iz engleskog Totenhema za sumu od 14 miliona evra.

Robinjo je profesionalnu karijeru i počeo u Santosu, a posle toga igrao je za madridski Real, Mančester Siti i Milan.

(FOTO: Action Images)


tagovi

SantosRobinjoprelazni rok 2015GvangžuBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara