Poljski FS odrešio kesu: 25.000.000 evra pomoći klubovima

Vreme čitanja: 1min | pet. 27.03.20. | 21:22

Po ugledu na Engleze i Špance

Pauza zbog virusa korona pogubno utiče na likvidnost fudbalskih subjekata širom sveta, te se već njajavljuju razni načini kao prevazići veliki problem.

Rupe u budžetima klubova, uglavnom ionako opterećenim kreditima, sve su veće i samim tim je rešenje brzo potrebno ne bi li došlo do ozbiljnih havarija. Tako su se mnogi klubovi, ne samo fudbalski prvo dosetili da se dogovore sa članovima oko smanjenja ugovora, što više-manje teško ide jer se tu mnoge strane pitaju bukvalno za svakog igrača. Od menadžera do biznis fondova koji drže ugovore.

Izabrane vesti

Drugo rešenje je, naravno, pomoć države to jest saveza, te je tako engleska Premijer liga već najavila izdvajanje od pola milijarde funti koje bi trebalo da ublaže finansijski udarac, a sad im se pridružila i Poljska. Tamošnji Savez je naime najavio danas da stiže pomoć klubovima i to od čak 116.000.000 zlota, što je nešto preko 25 miliona evra.

Verujemo nedovoljna, ali zaista impresivna suma za ovu ne baš bogatu državu, koja će sigurno pomoći mnogima da “preteraju” do završetka pandemije.

(Foto: ©Shutterstock)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara