Kevin Prins Boateng i Ronaldinjo (AFP)
Kevin Prins Boateng i Ronaldinjo (AFP)

Kako se partijalo u Milanu: Ronaldinjov poziv u četiri ujutru uhvatio Boatenga u laži

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.10.23. | 20:23

I neke sjajne andegdote o Mesiju Boateng je otkrio u podkastu kod Rija Ferdinanda

Polusezonu su 2010. godine Kevin Prins Boateng i Ronaldinjo odigrali zajedno u dresu Milana, ali jači tandem nego na terenu predstavljali su u milanskom noćnom životu. Tada 30-godišnjem Brazilcu očigledno nije smetalo što je momak iz Gane sedam godina mlađi. Očigledno da je Ronaldinju i te kako prijala Boatengova dečačka energija, pa je bilo i pokušaja mlađeg kolegu izvuče i porodičnog doma pred zoru.

Jednog takvog događaja Boateng se podsetio u opuštenom razgovoru sa Rijom Ferdinandom u podkastu FIVE legendarnog štopera Mančester Junajteda.

Izabrane vesti

“Ponekad smo partijali zajedno. Moja supruga bi ostala kod kuće, Uvek sam joj govorio da idem da igram poker. Jedne noći telefon mi je zavibrirao. Mislim da je bilo četiri sata ujuturu. Video sam da me Roni zove. Supruga se probudila 'Šta nije u redu, javi se'. Ali ja nisam hteo da se javim jer sam znao da je negde napolju, verovatno pijan na nekoj žurci", prisećao se Boateng.

Ronaldinjo je bio uporan, telefon nije prestajao da zvoni...

"Utišao sam zvuk kako se ne bi čuo njegov glasan govor. 'Gde si', vikao je u slušalicu, čuo sam glasnu muziku u pozadini. Odgovorio sam da sam u krevetu, 'Dođi ovamo. Reci ženi da ideš na poker'. Моја žena ga je ipak čula i shvatila da sam svaki put kada sam joj rekao da sam na pokeru, zapravo bio u noćnom provodu."

Kratko je Boateng nastupao i za Barselonu. Sitgao je u januaru 2019. kao pozajmljeni igrač Sasuola, a ostao do kraja sezone. Dovoljno vremena je proveo na Kamp Nou da iz prve ruke podeli sjajne anegdote o Lionelu Mesiju.

"Sedeo je u svlačionici pre utakmice s telefonom u rukama dok su ga masirali. Dva minuta kasnije izašli smo na teren... Zagrevanje, duge lopte, kontrola, driblinzi, izazov sa pogađanjem prečke tokom zagrevanja pred utakmicu sa Liverpulom u Ligi šampiona. Vratili smo se u svlačionicu, trener (Valverde) je davao poslednje instrukcije, a Mesi je i dalje na telefonu s osmehom na licu. Trener mu je sugerisao šta treba da radi, kako da se kreće. On je za to vreme bio u video pozivu i samo usputno odgovorio 'Da, da, važi, dogovoreno'. A onda je izašao na teren, navukao plašti i odradio svoju magiju... Ludo", ispričao je Boateng, a onda objasnio koliko je bilo opasno poistovećivati se sa Mesijem, pomisliti da možete isto što i on: "Barselonini mladi igrači bi se često zaneli i pokušali da ga imitiraju. Gledali su ga, pokušali da ponove na treningu, a onda bi se povredili. Malkom, Dembele... Uvek bi se povređivali."

Prisetio se Boateng i Ter Štegenovih frustracija sa treninga koje je Mesi večito izazivao.

"Iskreno ću vam reći - Mesi ne pravi greške. Ne, ozbiljan sam. On ne greši. Vežbali bismo udarce van šesnaesterca. Mesi? Od 100 šuteva postigao bi 98 golova. Kažem ti, to nije normalno. Svaki udarac ka Ter Štegenu išao je u sam ugao. Govorio bih mu na nemačkom 'Hajde čoveče, odbrani nešto', a on bi mi odgovario 'Nema šanse, šalje ih isključivo u ugolve'. Kada lopta ne bi ušla mislili smo da je bolestan, da ima temperaturu. Čovek nije promašivao protiv golmana kakav je Ter Štegen. A ako ponekad ne bi postigao gol, bilo bi to iskuljučivo zbog neke nestvarne intervencije golmana."


tagovi

RonaldinjoKevin Princ Boatengac milanLionel MesiBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara