Kako su „pukli“ pregovori Zvezde i TSC-a oko Banjca: Novac možda ne bi bio problem, Stanić stopirao sve

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.02.22. | 11:53

Pored obeštećenja Topolčani tražili da im crveno-beli prepuste i vezistu iz Pančeva

Dugo je Crvena zvezda obigravala oko veziste TSC-a Mihajla Banjca u zimskom prelaznom roku. U skauting službi srpskog šampiona strelac pet superligaških golova označen je kao igrač u koga treba ulagati, bio je Mihajlo Banjac i velika želja trenera Crvene zvezde Dejana Stankovića.

Inicijalni kontakt između kluba sa Marakane i superligaša iz Bačke Topole nije urodio plodom. Još pre nove godine TSC je na ime obeštećenja tražio milion evra, rukovodestvo crveno-belih nije bilo spremno da izdvoji ni polovinu te sume. Crvena zvezda se fokusirala na dolazak Edmunda Ada, ali kada se viđeni dolazak veziste Šerifa izjalovio počela je nova ofanziva na Mihajla Banjca. I trajala je tokom četvrtka, sve do petka popodne, dok je postojala teoretska šansa da jedan od najboljih veznih igrača lige bude registrovan za Crvenu zvezdu poslednjeg dana prelaznog roka.

Izabrane vesti

Crveno-beli su ponudili 600.000 evra i 15 posto od narednog transfera. Zvaničan odgovor iz Bačke Topole je bio jasan. Nije bio raspložen TSC da ostane bez Mihajla Banjca, jer žele u tom klubu da igraju u evropskim takmičenjima naredne sezone. A pravu alternativu trener Žarko Lazetić nije imao.

Rekao je u razgovoru za MOZZART Sport Janoš Žamberi, tokom petka, da su pregovori sa Crvenom zvezdom vrlo intenzivni, ali da bi TSC voleo da ostvari transfer u letnjem prelaznom roku. Posebno što se javila Slavija iz Praga, pokazavši spremnost da plati oko 1.500.000 evra. Tiho se pominje i mađarski šampion Ferencvaroš, mada kako se može čuti visoki vezista nije baš rad da se preseli u komšiluk.

Navodno, Crvena zvezda je čak bila spremna da podigne ponudu na 800.000 evra i u ugovor ubaci 20 procenata od dalje prodaje. Ali opet je iz Bačke Topole stigao identičan odgovor – nemamo adekvatno zamenu. Pregovori su trajali sve dok neko iz TSC nije došao do ideje da se u potencijalni transfer ubaci i mladi vezista Crvene zvezde Petar Stanić. Naime, kako saznaje MOZZART Sport ljudi iz TSC –a su u momku iz Pančeva videli idealnu zamenu za Mihajla Banjca. Želeli su da im Crvena zvezda uz novac i procente za Banjca prepusti polovinu prava na Petra Stanića. Odnosno da Stanić postane član TSC-a, a da se visina obeštećenja, po njegovom odlasku u inostranstvu, deli na ravne časti.

Međutim, nisu bili u Ljutice Bogdanas raspoloženi za takav aranžaman. Posebno što Dejan Stanković izuzetno ceni kvalitete momka rođenog 2001. godine. Istina, Stanić nije imao veliku minutažu tokom jeseni, ali kada god je dobijao šansu pokazivao je da je fin materijal. Imao je roling na večitom derbiju, asistirao je Pavkovu za izjednačenje u Novom Sadu protiv Vojvodine.

Otuda je Zvezda ostala bez Mihajla Banjca, momka za koga su mnogi na Marakani smatrali da bi bio veliko pojačanje. Pre svih trener Dejan Stanković.

Mada morao bi, bar na početku, Banjac da se pomiri sa ulogom u rotaciji, posebno što prednost imaju Kanga i Ivanić.


tagovi

Mihajlo BanjacPetar Stanić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara