Kakvi su dalji planovi Pari Sen Žermena: Sergej preskup, čeka se po jedno pojačanje u svim linijama tima

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.08.20. | 15:36

Kičma tima se neće menjati

Pari Sen Žermen nije uspeo ni ovoga puta. Zastao je na poslednjem stepeniku. Milijardu i dvesta miliona uloženih u kupovine igrača za nepunih deset godina ipak nisu bili dovoljna da se ostvari opsesija katarskih vlasnika i osvoji Liga šampiona.

Prvi čovek kluba Naser al Kelaifi sinoć nije bio ljut kao prethodnih godina kada je njegov tim ispadao od Mančester Junajteda i Barselone uz kontroverzne sudijske odluke, ali se ipak videlo da je razočaran i željan sledećeg pokušaja. Istakao je da je ponosan na igrače, da je i finale velika stvar i najavio je da će klub uraditi sve da se dokopa ušatog pehara narednih godina. Mnogi su to protumačili kao još velikih ulaganja, ali francuski L'Ekip javlja da PSŽ neće praviti neke astronomske transfere ovog leta.

Izabrane vesti

Ključ za Al Kelaifija je da zadrži Nejmara i Mbapea i izvesno je da je u tom uspeo. Makar do sledećeg leta. Klub su kao slobodni igrači napusti kapiten Tijago Silva, najbolji strelac u istoriji Edinson Kavani, desni bek Toma Menije i mladi štoper Tangi Kuasi. Ugovor za desetak cdana ističe i rezerevnom napadaču Eriku Čupo Motingu. Očigledno je da dovođenja nekih igrača neophodna.

Najveće pitanje je ko će zameniti sjajnog Tijaga Silvu u odbrani. Iako u poznim godinama, Brazilac je igrao skoro svaki bitan meč u sezoni i bio u sjajnoj formi. Uvek postoji opcija da se Markinjos vrati na svoju nekadašnju štopersku poziciju, ali s obzirom kako je igrao u veznom redu, možda bi Tuhel tim potezom više izgubio nego dobio. Štoper je prirodna pozicija i Tilu Kereru koji je ove sezone polovinu mečeva igrao kao desni bek, a pogotovo otkako je Menije napustio klub jer Tuhel nije smeo da se osloni na mladog Dagbu. Dakle, moguće je da PSŽ i ne dovede zamenu za Silvu jer Markinjos i Kerer mogu da to pokriju.

Ali je neminovno da će na Park prinčeva stići desni bek jer se vidi da Kereru to nije prirodna uloga i da je PSŽ imao probleme zbog toga posle odlaska Menijea. San Parižana je Benažmen Pavar iz Bajerna, ali je malo verovatno da će ga Bavarci prodati. Seržinjo Dest iz Ajaksa i Nordi Mukijele iz Lajpciga su sledeće opcije i neko od njih bi mogao da bude pravo rešenje. Samo da PSŽ dogovori pravu cenu jer nisu jeftini igrači. Na kraju, pominju se Timoti Kastanj iz Atalante i Adam Marušić iz Lacija koji nisu baš najviša klasa, ali makar nisu ni skupi.

Pored desnog beka, očekuje se i makar jedno pojačanje u veznom redu. Dugogodišnji san direktora Leonarda je Sergej Milinković Savić kojeg je pokušavao da dovede i u Milan, ali će verovatno i ostati samo san. Lokalni Lekip piše da je Milinković Savić preskup za Parižane zbog nerealnih zahteva gazde Lotita i da će se klub okrenuti nekim skromnijim rešenjima. Leonardova želja je alžirski plejmejker Ismael Benaser iz Milana, a s obzirom na finansijsku situacija u Milan, on bi mogao da bude dostižna meta. Na kraju, tu je rešenje ako sve ostalo propadne – Mateo Genduzi iz Arsenala.

Odlaskom Kavanija, a vrlo verovatno i Čupa Motinga, otvara se mesto ia za dovođenje napadača koji će biti alternativa. Leonardova velika želja je Mateus Kunja iz Herte i videćemo da li će platiti oko 40.000.000 evra koliko Nemci traže. Opcija je i tinejdžer Linkoln iz Flamenga kojem predviđaju svetlu budućnost.

Što se prodaja tiče, skoro da ih neće biti. Jedini takav prihod se očekuje od prodaje Julijana Drakslera koji je već dugo vremena u drugom planu i pada mu cena. 


tagovi

Letnji prelazni rok 2020Sergej Milinković SavićIsmael BenaserMateus KunjaSeržinjo Dest

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara