Slavlje Antverpena
Slavlje Antverpena

Kakvo će to slavlje biti - Antverpenov prvi trofej posle 28 godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.08.20. | 22:32

Odlučujući gol dao je Refaelov u 25. minutu - 1:0

Duel dva istorijska kluba, stara 129 i 140 godina pripao je Antverpenu! Ovaj tim je uspeo da slav protiv Klub Briža i da se tako domogne prvog trofeja posle 28 godina. Kup Belgije je po treći put u istoriji u rukama Antverpena - 1:0 (1:0).

Antverpen je pre ovog duela u tri navrata igrao finale, dva puta pobeđivao, ali je to bilo davne 1955, odnosno 1992. godine. Ovo je treći put da se domogao trofeja u Kupu.

Izabrane vesti

Kakvo će to slavlje da bude…

Najvažniji momenat ovog finala bio je u 25. minutu utakmice. Juklerod je odlično prošao i proigrao Refaelova, kome je preostalo samo da ćušne loptu u mrežu iz neposredne blizine. On je to uradio na spretan način i doneo prednost Antverpenu, a ispostavilo se i veliku pobedu.

Bilo je još prilika na ovom meču, a obe ekipe su imale po jednu izglednu.

U 16. minutu je Antverpen mogao do prednosti kada je asistent kod jedinog gola, Juklerod, primio loptu i u situaciji jedan na jedan šutirao u desnu stranu gola, ali je Minjole fenomenalno reagovao.

Klub Briž nije imao utakmicu za pamćenje, mada je mogao do izjednačenja u 85. minutu. Šrijvers je probao sa ivice šesnaesterca, a lopta je prohujala za centimetar pored leve stative.

To je sačuvalo glavnu na ramenima Antverpena. A posle osam minuta sudijske nadoknade, bilo je vreme za slavlje. Dočekao je i to ovaj klub.

Klub Briž je ostao bez duple krune...

BELGIJA, KUP - FINALE

Subota

Klub Briž - Antverpen 0:1 (0:1)

/Refaelov 25/


tagovi

Antverpen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara