Kakvo putovanje štopera iz Lučana: Trebalo da potpiše za Hihon, a stigao do Argentine!

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.09.22. | 23:00

Nemanja Mićević se bori za potpis u Atletiko Taljeresu iz Kordobe

Potroga za pravim inostranim angažmanom često iziskuje i ozbiljan broj pređenih kilometara, a to je na svojoj koži osetio i štoper Mladosti iz Lučana, Nemanja Mićević (23), koji se u ovom trenutku nalazi u Argentini, gde trenira sa rezervnim timom tamošnjeg prvoligaša Altetiko Tljeresa i bori se za potpis ugovora sa klubom iz Kordobe.

Pre nekih mesec dana delovalo je prilično izvesno da će Mićević otići u Sporting iz Hihona na pozajmicu sa opcijom otkupa, ali se ta mogućnost očigledno izjalovila. Argentinski portal La Voz piše da je igrač bio u planovima Španaca, ali i nekoliko evropskih klubova, ali da se od prošle nedelja nalazi u trening centru Taljeresa gde trenira sa rezervnim timom.

Izabrane vesti

Ono što može da pruži nadu srpskom igraču u to da će sve biti okončano na pozitivan način, jeste politika Atletiko Taljeresa, koji je kao klub spreman da pruži mogućnost igračima za dokazivanje, kako u samom timu, tako i na pozajmicama u nekom u drugim ligama ili zemljama Južne Amerike.

Atletiko Taljeres je ovog leta već doveo Lukasa Suareza na pozajmicu iz Estudijantesa, ali mu je neophodan još jedan štoper, što predstavlja idealnu priliku za Mićevića da se dokaže u ovoj sredini.

Mićević je rođen u Užicu, ali je u mlađim kategorijama nosio dresove OFK Beograda i Partizana. Pravu priliku dobio je u Lučanima, gde je 2018. godine zaigrao za prvi tim i do sada ostvario 90 nastupa, uz četiri postignuta gola. U ovoj sezoni je odigrao sedam mečeva, a poslednji put je bio na terenu 5. septembra protiv Javora, kada je odigrao poslednjih šest minuta meča.

Mladi štoper je prošao i kroz sve reprezentativne kategorije, ima i tri nastupa za mladu selekciju, a debitovao je i za seniorsku slekciju u prijateljskoj utakmici protiv Dominikanske Republike u Santo Domingu 25. januara prošle godine, kada su Orlove predstavljali igrači iz Superlige.


tagovi

Nemanja MićevićTaljeres Kordoba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara