Andrija Kaluđerović (©Starsport)
Andrija Kaluđerović (©Starsport)

Kaluđerović razočaran: Ovu situaciju u karijeri nisam doživeo, krajnje je vreme da se probudimo

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.03.22. | 13:50

Proleter iz Novog Sada je iz poslednjih pet kola Superlige Srbije osvojio samo jedan bod, a situaciju će probati da popravi u Bačkoj Topoli (petak, 18) na otvaranju 28. kola

Proleter se nalazi u krizi kakvu pre samo nekoliko nedelja niko nije mogao da predvidi. Umesto za Evropu, Novosađani se bore za opstanak u Superligi Srbije. Protiv TSC-a u Bačkoj Topoli (petak, 18) pokušaće da prekine niz od pet utakmica bez trijumfa.

Ovakvu krizu Proleter nije imao od dolaska trenera Dušana Bajića početkom sezone. Imao je jesenas niz od tri meča bez pobede (četiri ako računamo i Kup Srbije), ali sa ovakvom krizom se još nije susreo. Posle trijumfa nad kragujevačkim Radničkim (1:0) na otvaranju prolećne polusezone, Novosađani su iz pet narednih kola osvojili samo jedan poen.

Izabrane vesti

Zapravo, odlukom Fudbalskog saveza Srbije je otišao u minus. Oduzeti su mu bodovi iz meča sa niškim Radničkim zbog toga što Novosađani nisu imali lekarske preglede za sedmoricu prvotimaca. Izbrisana je jedna pobeda i sada više ekipa ne može da se domogne mesta u plej-ofu.

U teškom smo periodu, nemamo baš sjajne rezultate. Tražimo model kako da izađemo iz ovoga. Imali smo dosta razgovora, sastanaka, kako bismo prevazišli sve ovo. Nadam se da ćemo pronaći svetlo na kraju tunela i da ćemo zaustaviti rezultatski loš niz“, kazao je Bajić, bivši pomoćni trener tima tima iz Bačke Topole.

18.00: (1,43) TSC Bačka Topola (4,40) Proleter (7,75)

Zbog povreda protiv TSC-a neće igrati Marko Jovanović i Matija Gluščević, dok Marko Vukasović ima četiri žuta kartona i mora da odradi suspenziju.

Ne bih da zvuči kao alibi. Imali smo ove sezone jednu situaciju koju ja u karijeri nisam doživeo. U pet dana smo izgubili u Lučanima praktično šest bodova, tim porazom od Mladosti, pa onda još tri odlukom saveza. Preko noći smo pali sa mesta koje vodi u Evropu na mesto koje vodi u baraž. Nismo uspeli od tada da se izdignemo iz toga. Međutim, sada je krajnje vreme da se probudimo. Prevashodno mislim na nas igrače, pre svega mislim na sebe i Nikolu Ninkovića kao najiskusnije“, poručio je Andrija Kaluđerović, centarfor Proletera.

Bivši napadač Nasaf Karšija nije postigao još nijedan pogodak od kako se vratio iz Uzbekistana.

TSC je u potpuno suprotnoj situaciji, izgubio je prvi meč ovog proleća od Mladosti u Lučanima, ali je od tada neporažen. Savladao je Spartak i Vojvodinu, a odigrao nerešeno sa Napretkom, Radnikom i Čukaričkim. Još tim sa severa Srbije nije izborio mesto u plej-ofu, ali je u dobroj situaciji. Pogotovo ukoliko bude trijumfovao ovog petka.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

SUPERLIGA SRBIJE – 28. KOLO

Petak

18.00: (1,43) TSC Bačka Topola (4,40) Proleter (7,75)

Subota

14.00: (2,85) Radnički Kragujevac (3,15) Radnički Niš (2,55)

16.00: (2,40) Napredak (3,10) Voždovac (3,20)

18.00: (3,05) Vojvodina (3,35) Čukarički (2,35)

Nedelja

14.00: (1,78) Spartak Subotica (3,60) Novi Pazar (4,70)

16.00: (1,75) Mladost Lučani (3,60) Metalac (4,90)

18.30: (1,05) Crvena zvezda (20,0) Kolubara (45,0)

Ponedeljak

17.00: (20,0) Radnik Surdulica (9,00) Partizan (1,12)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Superliga SrbijeAndrija KaluđerovićProleter Novi SadTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara