Dimitrije Kamenović (©Starsport)
Dimitrije Kamenović (©Starsport)

Kamenović u problemu ni kriv, ni dužan: U Laciju neregistrovan do zime?

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.09.21. | 15:29

Nakon što je propao transfer Fiipa Kostića…

Delovalo je kao transfer iz snova, ali kada je zimus dogovarao transfer iz Čukaričkog u Lacio Dimitrije Kamenović nije računao na probleme sa kakvim se sada susreće u Rimu. Bio je sigurno spreman na oštru konkurenciju, verovatno i na neku pozajmicu, ali teško da je mogao da pretpostavi da će prvih šest meseci sedeti na tribinama, bez mogućnosti da uopšte zaigra.

Međutim, kako navodi Korijere delo Sport, mladi srpski reprezentativac nije ni registrovan za jesenju polusezonu. I ne samo to, njegov ugovor nije ni deponovan u Fudbalski savez Italije, pa Lacio, dodaje Korijere, neće ni moći da ga registruje s obzirom na to da je prelazni rok završen.

Izabrane vesti

Nije tajna da je Lacio svesno stavio 21-godišnjeg defanzica na čekanje, jer se nadao da bi mogao da u finišu prelaznog roka dovede Filipa Kostića, pa je za njega sačuvao i ono jedno mesto za igrača iz zemalja van Evropske unije. Da je Kostić došao Kamenović bi otišao na neku pozajmicu da sakuplja minute i privikava se na italijanski fudbal.

Međutim, kada je Kostićev transfer propao – spekuliše se zbog lukavstva Ajntrahta, koji je Lacijalima namerno poslao pogrešnu mejl adresu? – očekivalo se da će Rimljani ipak Savez prijaviti Kamenovića kao svog igrača. To se na kraju nije desilo. I mada Mauricio Sari na poziciji ofanzivnog beka u sistemu sa trojicom štopera ima dovoljno rešenja ostaje pitanje zašto Lacio nije ni deponovao ugovor igrača kojeg je platio 2.500.000 evra? I tako mu oduzeo i mogućnost da ode na neku pozajmicu na “čizmi”?

Teoretski bi možda bilo moguće da Lacio do sutra registruje Kamenovića za Ligu Evrope, a ne za Seriju A, ali to bi možda bio i prvi takav slučaj za koji smo čuli.

Pravna zavrzlama kojoj se niko nije nadao. I sada je na menadžeru Mateji Kežmanu da pronađe izlaz. Teško je sada reći šta bi to tačno mogao da uradi.

Kamenović u problemu ni kriv ni dužan. Nije ovo zaslužio.


tagovi

Dimitrije Kamenovićletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara