Kamerun deluje loše, dobri signali za Srbiju pred Mundijal u Kataru (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.09.22. | 10:29

Rival Srbije u grupi doživeo poraz na Dalekom istoku

Manje od dva meseca pred početak Svetskog prvenstva u Kataru, reklo bi se da je reprezentacija Kameruna daleko od idealne situacije.

Rival Srbije u grupi je danas doživeo prilično iznenađujući poraz. U prijateljskom meču odigranom u Južnoj Koreji, selekcija Uzbekistana je savladala Kamerunce 2:0.

Izabrane vesti

Iako je u pitanju samo prijateljska utakmica, Uzbekistan ipak nije protivnik od kojeg bi učesnik Mundijala trebalo da strepi. Azijska selekcija je prosek sa tek jednim ozbiljnim igračem (Šomurodov iz Rome) i ovaj poraz nije dobar signal za kamerunskog selektora Rigoberta Songa. Za četiri dana ih očekuje prijateljski meč protiv domaćina Južne Koreje koja je znatno jača i ozbiljnija selekcija od Uzbekistana, a ovi mečevi su poslednji filter pred objavljivanje konačnog spiska putnika za Katar gde se Kamerunci nalaze u grupi sa Brazilom, Srbijom i Švajcarsklom.

Nije ovo danas bio najjači mogući sastav Kameruna ali jeste blizu. Podsetimo, sa spiska su izostali Napolijev vezista Frenka Andre Zambo Angiza kojem je bio potreban predah, te Gentov defanzivac Mišel Ngadu Ngađui i Bajernov napadač Erik Šupo Motan za koje je selektor rekao da su već dokazani i da nema potrebe da ih proverava u prijateljskim mečevima. Zbog povrede je izostao i Lionov napadač Karl Toko Ekambi. Ali svi ostali su bili tu...

Na golu je bio iskusni Andre Onana iz Intera koji je već godinama prvi golman Neukrotivih lavova. Song je izveo tim sa trojicom u poslednjoj liniji i to je izgledalo prilično loše i neuigrano. Centralnog štopera je igrao povratnik Nikola Nkulu koji je u Arisu oživeo karijeru posle neuspeha u Votfordu. Levo je počeo debitant Enco Ebos koji je ovog leta prešao iz Anžea u Udineze, a desno iskusni Žan Šarl Kasteleto iz Nanta.

Po bokovima su startovali Kolins Fai (desno) koji je nedavno prešao iz Standarda u Saudijsku Arabiju i Nuhu Tolo iz MLS ligaša Sijetla. Srce veznog reda su činili povratnik Žorž Manđek koji je nekada bio najbolji igrač tima i Olivje Nčam iz Svonsija. I konačno, u napadu su krenuli Mumi Ngamelu iz moskovskog Dinama, debitant Brajan Mbuemo iz Brentforda i kao najistureniji kapiten Vensan Abubakar.

Kamerunci su se od početka mučili u iznošenju lopte i izgradnji akcija. Primili su dva identična gola tako što su izgubili loptu na sredini i onda preko kontranapada po desnoj strani dozvolili šanse iz peterca.

Šomurdov im je pobegao i stvorio šansu već posle desetak minuta igre, a u 25. namestio vodeći gol. Protutnjao je pored Ebosa i kao na tacni poslužio Jerkinova na petercu za vođstvo Uzbekistanaca. Potom je Rominb napadač imao još jenu odličnu šansu kada je sam izašao na golmana Onanu ali je Interov čuvar mreže odbranio zicer.

Kamerun je odigrao užasno prvo poluvreme i nije stvorio nijednu šansu, a igra je bila nepovezana kao da gomila igrača prvi put igraju zajedno iako su tek dvojica debitanata bili u sratnoj postavi. Uprkos svemu, selektor Rigober Song nije ništa menjao na poluvremenu.

Jedinu šansu na utakmici, Kamerunci su stvorili posle sat i kusur vremena igre kada je Vensan Abubakar sa nekih 13-14 metara šutirao u uzbekistanskog golmana. Posle toga je selektor napravio nekoliko izmena ali se ništa nije promenilo. Uzbekistan je u sistemu 3-4-3 delovao daleko ozbiljnije i organizovanije. Ekipa Srećka Kataneca je bila mnogo bolja u tranziciji i lakše stvarala šanse pa je posle još jednog takvog napada duplirala prednost kada je Urunov glavom sa peterca krunisao dobar centaršut Kambrobekova.


tagovi

reprezentacija Kameruna

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara