Fudbaleri Kameruna (Reuters)
Fudbaleri Kameruna (Reuters)

Kamerun objavio spisak, Srbija ne bi trebalo da se plaši ovog tima

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.09.22. | 17:30

Neukrotivi lavovi imaju kvalitetan napad, ali sve ostalo je sporno...

Bili su prvi afrički hit na Mundijalima kada su predvođeni legendarnim Rožeom Milom u Italiji 1990. stigli do četvrtfinala što i danas ostaje neprobijena barijera na svetskim prvenstvima za afričke selekcije. Učestvovali su i na sledeća tri Mundijala - u Americi, Francuskoj i na Dalekom istoku, a u sva tri navrata je član tima koji nije prošao u nokaut fazu bio borbeni defanzivac Rigober Song. Kasnije su igrali na još dva Mundijala ali opet nisu prošli grupu.

Danas je pomenuti Song selektor reprezentacije Kameruna i napravio je poslednji filter pred objavljivanje konačnog spiska za Mundijal u Kataru gde će Neukrotivi lavovi biti u grupi sa Srbijom, Brazilom i Švajcarskom. Kamerunci su ispadali u grupi na poslednjih pet mundijalskih učešća, a prema Songovom spisku deluje da se ni ovog puta neće bolje provesti.

Izabrane vesti

Song je objavio širi spisak za prijateljske mečeve protiv Južne Koreje i Uzbekistana što im je poslednja provera pred put u Katar. Na spisku se nalazi čak 36 imena od kojih bi neka mogla da otpadnu narednih dana.

Spisak Kameruna

Golmani: Andre Onana (Inter), Simon Engpanduetenbu (Marselj), Epasi Devis (Abha), Đaojang Bjenvenu (Kanon Jaunde)

Odbrana: Fai Engoram (Al Tai), Embaizo Olivje (Fildalefija), Nikola Nkulu (Aris), Žan Karl Kasteljeto (Nant), Enco Čato (Monpelje), Tolo Nuhu (Sijetl), Darlin Jongva (Lorijan), Enco Eboz (Udineze), Umar Gonzales (Ajačio), Kristofer Vu (Lans)

Vezni red: Žan Onana (Lans), Malong Kunde (Olimpijakos), Bris Ambina (Kejptaun), Samuel Gue (Mehelen), Martin Ongla (Verona), Olivje Nčam (Svonsi), Žorž Manđek (Nea Salamina), Gael Ondua (Hanover)

Napad: Brajan Mbuemo (Brentford), Ignasijus Ganago (Nant), Žorž Nkudu (Bešiktaš), Erik Čupo Motan (Bajern), Stefan Baoken (Kasimpaša), Karl Toko Ekambi (Lion), Mumi Ngamelu (Jang Bojs), Vensan Abubakar (Al Nasr), Didije Lamkel Ze (Kortrajk), Deni Louder (Porto), Kristijan Basongog (Šangaj Šenhua), Leandre Tavamba (Al Tavon), Žan Pjer Nsame (Jang Bojs), Pasijan Vasu (Koton)

Na spisku nema najboljeg najvrednijeg kamerunskog reprezentativca. Napolijev vezista Andre Zambo Angiza je dobio poštedu da ne igra prijateljske mečeve u septembru. Iznenađenje je izostanak sa spiska jednog od najboljih kamerunskih defanzivaca Mišela Ngadua iz Genta koji je do sada odigrao preko 50 mečeva za nacionalni tim i čak povremeno bio i kapiten. Još odranije je tačku na reprezentativnu karijeru stavio Liverpulov štoper Žoel Matip. U reprezentaciju su se posle dugo vremena vratili Torinov štoper Nikola Nkulu i iskusni vezista Žorž Manđek.

Na prvi pogled, zvezde kamerunskog tima su golman Andre Onana i gomila zvučnih imena u napadu. Tu su iskusni Vensan Abubakar koji je nekada rešetao mreže u dresovima Porta i Bešiktaša, Bajernov rezervista Erik Šupo Motan, Jang Bojsov tandem Nsame – Ngamelu, Brenfordov debitant Mbuemo, iskusni Toko Ekambi iz Liona, nama poznati Tavamba, najkontroverznija ličnost belgijskog klupskog fudbala Didije Lamkel Ze... Ali neki od njih će morati da otpadnu sa spiska pred Katar. Ovo im je poslednja šansa da se nametnu.


tagovi

Katar2022reprezentacija Kameruna

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara