Andre Onana interveniše protiv Paname (©AFP)
Andre Onana interveniše protiv Paname (©AFP)

Kamerun samo nerešeno sa Panamom: Onana se obrukao, Šupo-Motan nastavio golgetersku seriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.22. | 13:12

Golman Intera savladan iz slobodnjaka sa oko 25 metara

Bombastične izjave davali su Kamerunci uoči Svetskog prvenstva u Kataru. Pričali o prolasku grupe, čak i nekim većim dometima, ali po viđenom protiv Paname, jasno je zašto ih kvote, ipak, svrstavaju u autsajdera Grupe G. Posle samo 1:1 u današnjem meču igranom u Abu Dabiju, teško je poverovati da će afrička selekcija uspeti da poremeti račune Brazilu, Srbiji i Švajcarskoj. Doduše, nadamo se da će naći način da to učine Švajcarcima u prvom i(li) Brazilcima u trećem kolu.

Naši reprezentativci će sa Kamerunom igrati u drugoj rundi, 28. novembra. I verujemo, iskoristiti nesigurnost Andrea Onane, kog je Anderlehtov Amir Muriljo u 55. minutu savladao iz slobodnjaka sa oko 25 metara. Loše je bio postavljen golman kamerunske selekcije, očigledno pod uticajem male minutaže ove sezone u Interu i pauze koju je prethodno imao u Ajaksu zbog dopinga, odnosno korišćenja leka koji se nalazi na listi zabranjenih supstanci.

Izabrane vesti

Prethodno su Kamerunci lepo otvorili drugo poluvreme, pogotkom Erika Maksima Šupo-Motana. Napadač Bajern Minhena u 47. minutu nastavio je sjajnu golgetersku seriju započetu u oktobru. U poslednjih 13 utakmica dao je 12 golova! Protiv Paname je iskoristio ukradenu loptu Napolijevog Zambo-Angise i, doduše iz drugog pokušaja pošto mu je prvi put odbranio, matirao Orlanda Muskeru.

Napadač Bajerna meč je počeo na klupi, ali jasno je da je selektor Rigober Song promešao karte i podelio minutažu igračima pred meč sa Švajcarskom.

Tim u kom je Kamerun nastupio, u formaciji 4-1-4-1: Onana - Fai, Kasteljeto, Nkulu, Tolo (46. Ebose) - Hongla - Mbeumo (69. Basogog), Zambo-Angisa, Nčam (53. Kunde) - Toko Ekambi (46. Nkudu) - Abubakar (46. Šupo-Motan).

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Petak

Kamerun - Panama 1:1 (0:0)

/Šupo Motan 47 - Muriljo 55/

16.00: (1,50) Belgija (4,30) Egipat (6,50)

16.30: (9,50) Bahrein (4,90) Srbija (1,35)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Andre Onanareprezentacija KamerunaKatar2022Erik Maksim Šupo Moting

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara