Igrači Independijentea (©AFP)
Igrači Independijentea (©AFP)

Kamiondžije ponovo voze, Independijente srlja u propast

Vreme čitanja: 4min | pet. 01.04.22. | 23:03

Argentina: Jedan od najvećih klubova u zemlji Gaučosa u veoma lošoj formi pred gostovanje Barakasu u 8. kolu Liga kupa

Jedan od zanimljivijih uvodnih mečeva u osmo kolo argentinskog Liga kupa biće sukob između dva prestonička tima, za koje se sa sigurnošću može tvrditi da im je zajedničko, posle više od jednog veka postojanja, samo boja odora u kojima nastupaju. Povratnik u elitu Barakas Sentral i najtrofejniji klub na južnoameričkom kontinentu, Independijente, sastaju se noćas (02.30) na stadionu Klaudio Fabijan Tapija, u Barakasu.

Skromni tim Barakas Sentrala nastoji da bude konkurentan u argentinskoj eliti i posle turbulentnog starta, ekipa koju je svojim dolaskom početkom marta preporodio Alfredo Berti, inače nekadašnji prvak Argentine sa Njuels Old Bojsima, konačno je uspela da ostvari pozitivan niz.

Izabrane vesti

Posle četiri uzastopna poraza na početku sezone, Kamiondžije se sada nalaze u odličnoj formi. Ipak, za srčaniju reakciju svojih mljenika navijači Kamiondžija morali su da čekaju do petog kola, kada je njihov tim savladao kod kuće Aldosivi sa 2:1 i to sa igračem manje. Zatim je gostovao Rosario Sentralu na stadionu Hihante de Arojito i ponovo pobedio, ovoga puta sa 3:1 uz preokret. Posle pogotka domaćih, Barakas je dao sve od sebe i majstorski preokrenuo utakmicu. 

02.30: (3,90) Barakas (3,30) Independijente (1,92)

Poslednja pobeda u nizu izvojevana je protiv Sarmijenta iz Hunina, rezultatom 2:1, na stadionu Tomas Adolfo Duko, koji je u vlasništvu komšijskog i prijateljskog kluba Urakana. I ta pobeda, ostvarena preokretom. Na ovaj način vidimo da ekipa obično i konkretno reaguje tek pošto prva dođe u rezultatski deficit. Tako su u 58. minutu primili gol i posle samo pet minuta došli do izjednačenja, a u 74. golom Nikolasa Fereira i do potpunog preokreta.

Barakas Sentral se trenutno nalazi na osmoj poziciji tabele klasifikacijione Grupe B, sa do sada osvojenih devet bodova, tri manje od branioca trofeja Kolona, koji se nalazi na četvrtoj i poslednjoj poziciji koja vodi u drugi krug takmičenja. Na samom startu sezone, njihov glavni cilj bio je da se opstanak u ligi i ostvarivanje što boljeg koeficijenta učinka, međutim u poslednjim izdanjima sastav iz Barakasa nagoveštava mogućnost da se dotakne i nekih viših pozicija.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Uprkos tome što Independijente ima neuporeduvo više tradicije u elitnim šampionatima, kao i relativno bolji sastav, Đavoli iz Aveljanede zauzimaju tek 10. poziciju sa sedam osvojenih bodova. Od početka sezone, u Liga kupu ostvarili su samo jednu pobedu, iz četiri remizirali i dva izgubljena sustreta. Posebno je navijače Crvenih zaboleo poraz od najvećeg rivala Rasinga u Klasiku Aveljanede i to na svom terenu sa 2:1.

Time nisu pobedili još od drugog kola Liga kupa, gde su na svom terenu savladali Arsenal iz Sarandija sa 1:0. Ubrzo posle toga imali su četiri uzastopna remija, sa Velezom, Bokom Juniors, Godoj Kruzom i Sentral Kordobom.

Istina je da se Independijente smatra jednim od najvećih timova u Argentini, ali njihovi rezultati se ne poklapaju sa ovom činjenicom. Daleko je od zamisli koje je imao početkom sezone, toliko se ozbiljno mučio da eliminiše niželigaša Sentral Norte u Kupu Argentine. Posle nerešenog rezultata 1:1, Đavoli su u narednu rundu takmičenja prošli tek posle uspešnijeg izvođenja penala. Igrajući u gostima, Independijente je zabeležio učinak od dve pobede, tri remija i pet poraza u poslednjih 10 mečeva odigranih u svim takmičenjima.

Sastav koji od početka ove sezone predvodi Eduardo Domingez, inače stručnjak koji je prethodno izdanje ovog takmičenja osvojio sa Kolonom, nema problema u postizanju golova. Od 10 mečeva odigranih u 2022. godini, samo u jednom nisu uspeli da zatresu mrežu protivnika. Međutim, čini se da postoje ozbiljni problem pri defanzivi, a kao prilog tome govori činjenica da i ako su od poslednjih pet utakmica izgubili samo jednu, njihova odbrana kapitulirala je čak devet puta.

LIGA KUP ARGENTINE – 8. KOLO

Petak

Kolon - Aldosivi 1:3 (1:1)

/Beltran 29 - Kauteručio 16pen, Moskera 79, Pizano 90/

Himnasija La Plata - Taljeres /u toku/

23.55: (2,30) Kordoba Santijago (3,00) Urakan (3,20)

23.55: (3,15) Patronato (2,90) Union Santa Fe (2,40)

Subota

02.30: (2,55) Banfild (2,85) Argentinos Juniors (2,95)

02.30: (3,90) Barakas (3,30) Independijente (1,92)

19.00: (1,60) Rasing (3,60) Sarmijento (5,60)

21.30: Velez - Lanus

21.30: Godoj Kruz - Estudijantes

23.55: Defensa i Hustisija - River Plejt

Nedelja

02.30: Boka Juniors - Arsenal Sarandi

21.30: San Lorenco - Atletiko Tukuman

23.55: Njuels - Platense

Ponedeljak

02.30: Tigre - Rosario

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Liga kup ArgentineBarakas SentralIndependijente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara