Luis Kampos i Kristof Frojnd (Reuters, printcreen))
Luis Kampos i Kristof Frojnd (Reuters, printcreen))

Kamposu ogromna plata i 300.000.000 da iz PSŽ-a dođe u London, Čelsiju ipak bliži sportski direktor Salcburga

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.09.22. | 19:22

Stamford Briž čeka novog sportskog direktora

Preuzeo je Tod Boli pre nekoliko meseci vlasništvo nad Čelsijem i kao svaki megaloman čiji džakovi sa novcem nemaju dno pokušao je brzinskim ulaganjima od više stotina miliona evra stvori tim konkurentan da se simultano bori za trofeje Premijer lige i Lige šampiona. Dovodio je Tomasu Tuhelu pojačanja koja je Nemac želeo, spiskao tačno 282.000.000 evra ovog leta, a onda posle loših rezultata i skromne igre smenio čoveka kojem je napravio tim i kako stvari stoje izgubio kompas.

Dan nakon što je obelodanjeno da je novi gazda Plavaca razmišljao i o Vahidu Halilhodžiću kao Tuhelovoj zameni, Le Parisien javlja da je Boli ponudio strateškom savetniku Pari Sen Žermena Luisu Kamposu godišnju platu od 8.000.000 evra da momentalno napusti Park Prinčeva i preseli se na Stamford Bridž i da bude Čelsijev komandant u naredna dva prelazna roka - zimskom već u januaru i narednoj letnjoj pijaci kada će mu biti obezbeđena sredstva od faraonskih 300.000.000 evra za kupovinu igrača.

Izabrane vesti

Kao jedan od najstručnijih ljudi Evrope i sveta u svojoj branši, kao čovek koji je pravio čuda u Monaku i Lilu, ideja angažovanja Portugalca jeste sjajna... Zapravo bila bi sjajna da se Boli ranije setio, a ne samo koji mesec nakon što je Kampos došao u Pari Sen Žermen i u Gradu svetlosti odradio odličan prelazni rok.

Narodna izreka kaže da "para vrti gde burgija neće" i Bolijeva ponuda jeste primamljiva, ali teško da će Kampos krenuti trbuhom za kruhom, jer sigurno nije gladan u jednom od dva finansijski najmoćnija kluba planete. Ima stvari koje novac ne može da kupi, a biznismen koji do skoro nije imao nikakve veze sa fudbalom će pre ili kasnije to morati da shvati. Već je težim putem uvideo da nema iskustvo da uspešno pregovara o transferima fudbalera, a to se jasno videlo kroz činjenicu da Tuhel uglavnom ovog leta nije dobio igrače koji su mu bili prvi izbor. Hteo je Nemac De Lihta i Kundea, dobio Fofanu i Kulibalija.

Mnoge je igrače Kampos, inače nakadašnji skaut Real Madrida, dovodio u Monako i Lil, pa koju godinu kasnije prodavao evropskim velikanima. U kneževini recimo Bernarda Silvu, Tomu Lemara, Hamesa Rodrigesa, nešto kasnije u Lilu Nikolu Pepea, Viktora Osimena, Svena Botmana...

Međutim, pošto je verovatnoća da Kampos prihvati ponudu Plavaca ravna teoriji, Čelsi radi na realizaciji plana B. Sve se glasnije priča da će u zapadni London Kristof Frojnd, 45-godišnjak koji je od takmičarske 2015/16 sportski direktor Salcburga. Nasledio je poziciju od Ralfa Rangnika i od tada pa do danas kroz ruke su mu prošle kupovine Erliga Halanda, Karema Adejemija, Dajoa Upamekana, Patsona Dake, Brendena Aronsona, Benjamina Šeška...

Reč je o sportskog direktoru koji je za sedam godina potrošio 147.300.000 evra na kupovine fudbalera, a prodajama klupsku kasu napunio sa 503.000.000 evra. Mnogi engleski mediji tvrde da su pregovori u završnoj fazi.


tagovi

Luis KamposTod BoliČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara