Fudbaleri Kanade (©AFP)
Fudbaleri Kanade (©AFP)

Kanada i bez Dejvisa blizu Mundijala, Kostarika mora da pobedi Panamu

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.01.22. | 23:20

Mečevi 9. kola KONKAKAF kvalifikacija na programu su u noći između četvrtka i petka

Na Mundijalu u Rusiji su od severnoameričkih reprezentacija učestvovali Meksiko, Panama i Kostarika. Sudeći po dosadašnjih osam kola kvalifikacija, ni na Svetskom prvenstvu u Kataru taj spisak neće biti mnogo drugačiji, samo će Kanada da zameni Kostarikance,a priključiće im se sasvim izvesno i Sjedinjene Američke Države.

Ostalo je šest kola do kraja nadmetanja u konferenciji KONKAKAF, a najveći hit za sada je upravo Kanada. Selekcija koja nije igrala na svetskoj smotri od 1986. godine predvodi karavan sa 16 bodova. Još uvek ne zna za poraz, ima po četiri trijumfa i remija.

Izabrane vesti

Bila bi prava senzacija da se Kanada ne nađe u Kataru, jer je po svemu prikazanom zaslužila plasman. Jeste da četvrtoplasirana Panama ima samo dva poena manje, ali Milan Borjan, Džonatan Dejvid, Alfonso Dejvis i saigrači su već pregurali dvomeč sa Meksikom i gostovanje u SAD, tako da im sada praktično preostaje samo lakši posao u borbi za bodove.

Noćas od 02.05 časova im je rival Honduras, najslabija selekcija u kvalifikacijama, koja još uvek ne zna za pobedu. Osvojili su Hondurašani samo tri poena, a trenutno su u nizu od četiri poraza. Ako danas izgube ostaće i bez matematičke šanse da se nađu meću četiri najbolje. Podsetimo, samo prve tri pozicije vode direktno na Mundijal, a četvrta u plej-of sa predstavnikom Okeanije. Najverovatnije će to da bude Novi Zeland.

02.05: (4,00) Honduras (3,35) Kanada (1,98)

Kanađani su noćas bez Dejvisa, koji je na bolovanju zbog srčanih problema koje mu je prouzrokovao virus korona. Iz konkurencije je otpao i vezista Porta Stiven Eustakio, takođe zbog virusa. Nedostajaće, ali i bez njih su gosti apsolutni favoriti. Prvi susret ove dve selekcije završen je 1:1, a oba gola Larin i Lopez su postigli iz jedanaesteraca.

Pre meča u San Pedru Meksiko će da gostuje Jamajki, a SAD dočekuje El Salvador. Najneizvesniji meč će zatvoriti program, duel između Kostarike i Paname u San Hozeu od 03.05 časova.

03.05: (2,50) Kostarika (2,95) Panama (3,20)

Taj duel bi mogao direktno da odluči to ko će da bude četvrti na kraju takmičenja. Uoči njega, petoplasirana Kostarika zaostaje za Panamom pet poena i pred svojom publikom mora da ide na pobedu. U prvom okršaju na jugu kontinenta su odigrali 0:0.

Ovo će da bude njihov 57. susret, a Kostarikanci su bolji sa 30 pobeda, naspram 14 poraza. Panama ima nekoliko igrača koji su bili pozitivni na virus korona, što značajno povećava šanse domaćinu. Međutim, i pritisak je na Kostarikancima, u narednom kolu gostuju Meksiku, a loše bi bilo da moraju da se „vade“ baš na toj utakmici.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL U KATARU (SEVERNA AMERIKA) – 9. KOLO

Petak

01.00: (4,60) Jamajka (3,40) Meksiko (1,85)

01.00: (1,23) Sjedinjene Američke Države (6,25) El Salvador (13,0)

02.05: (4,00) Honduras (3,35) Kanada (1,98)

03.05: (2,50) Kostarika (2,95) Panama (3,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Reprezentacija Kanadereprezentacija KostarikeKvalifikacije za SP 2022.Kvalifikacije za Mundijal 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara