Radost Urugvajaca (Reuters)
Radost Urugvajaca (Reuters)

Kanada i Borjan lak zalogaj za moćne Uruse (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.09.22. | 20:06

De La kruz pokušao sa centra da savlada Zvezdinog golmana

Svaka čast reprezentaciji Kanade za sve što je uradila prethodnih godina i koliko je napredovala, ali selekcije poput Urugvaja su i dalje veliki zalogaj za najbolju fudbalsku generaciju u istoriji Zemlje javorovog lista…

U prijateljskom meču odigranom u Bratislavi u jednoj od poslednjih provera pred Mundijal, Urusi su lako uzeli meru Kanađanima i slavili sa 2:0. Opravdali su se tako za nedavni nesrećan poraz od Irana.

Izabrane vesti

Četa Dijega Alonsa je pitanje pobednika rešila već u prvih pola sata igre kada je dala oba gola. U odnosu na meč sa Irancima, nije bilo Barsinog štopera Arauha umesto kog je zaigrao veteran Martin Kaseres ali je ostatak kičme tima bio tu: Bentankur, Valverde, Luis Suarez, Darvin Nunjez… Na klupu su se preselili Vesino i Pelistri a šansu u novoj formaciji sa dvojicom napadača dobili Kanobio i De La Kruz. I iskoristili je...

Upravo je Riverov vezista Nikolas De la Kruz golom iz slobodnog udarca u šestom minutu otvorio vrata pobede Urusima. Bio je to odličan šut ali se čini i da je kanadski golman Milan Borjan sporo reagovao.

Pokušao je u De la Kruz u 25. minutu da lobuje Borjana i udarcem sa centra ali je bio neprecizan.

Drugi gol je ipak došao ubrzo. Savršen centaršut Luisa Saureza i još lepši uradac glavom Darvina Nunjeza.

U drugom poluvremenu je Alonso izveo Luisa Suareza, uveo De Araskaetu, promenio formaciju i do kraja probao razne taktičke varijante. Dao je šansu i za debi mladom napadaču Martinu Satrijanu u izveo nosioce igre. Kanada nije uspevala da stvori neke ozbiljnije šanse osim šuteva sa distance. Urusi ozbiljno deluju u predvečerje Mundijala... Podsetimo, u grupi su sa Portugalijom, Južnom Korejom i Ganom, dok su Kanadini rivali Hrvatska, Belgija i Maroko.


tagovi

reprezentacija UrugvajaReprezentacija KanadeNikolas de la KruzMilan BorjanDarvin Nunjez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara