Foto (Reuters)
Foto (Reuters)

Kanal Evertona sve dublji, Nunjez vratio Krstaše na put ka odbrani titule

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.08.21. | 05:54

Izuzetno važna pobeda posle koje su Krstaši stigli na pet bodova zaostaka u odnosu na lidera Kolo-Kolo

Do pre samo dve nedelje Everton je bio u seriji od 13 utakmica bez poraza. Međutim, situacija se u poslednje tri runde čileanskog šampionata okrenula za 180 stepeni, a ekipa iz Vinja del Mara počela je da niže poraze. Treći prvenstveni u nitu nanela joj je ekipa Universidad Katolike, prvi posle četiri međusobne utakmice posta - 2:0.

Katolika je u meč ušla sa ogormnim pritiskom budući da joj je neuspeh garantovao da će ostati na osam bodova zaostatka u odnosu na lidera i gradskog rivala Kolo-kolo. Kada je bilo teško, trostruki uzastopni šampion Čilea je pokazao od čega je satkan.

Izabrane vesti

Poraz od Uačipata iz prošlog kola navijači u Santijagu počeli su da zaboravljaju u smiraj prvog poluvremena. Tada je Marselinjo Nunjez odlično trznuo glavom sa više od 11 metara i doneo prednost Krstašima. Imali su gosti petnaestak minuta da se oporave, ali im novo poluvreme nije donelo ništa pozitivno.

Desetak minuta po startu drugog dela još jednom se u centru pažnje našao Nunjez. Vezista je prvo presekao loptu neopreznog Barosa, nakon čega je viđena magija Fuensalide. Iskusni 36-godišnjak je saigraču prosledio loptu petom bez gledanja, a Nunjez ju je zatim bocnuo preko Tornaskjolija za konačnih 2:0.

Velika pobeda za Gusa Pojeta i njegove izabranike koji posle lošeg perioda nastavljaju san o četvrtoj uzastopnoj, ukupno 16. tituli državnog šampiona.

ČILE 1 - 17. KOLO

Subota

Santijago Vonderers - La Serena 2:2 (2:1)

Njublense - Palestino 2:2 (1:0)

Kolo Kolo - Deportivo Antofagasta 2:0 (0:0)

Nedelja

Kuriko Unido - Audaks Italijano 2:2 (1:1)

Kobresal - Union Espanjola /u toku/

Melipilja - Uačipato /u toku/

Union La Kalera - Universidad de Čile /u toku/

Ponedeljak

Universidad Katolika - Everton 2:0 (1:0) Đ

/Nunjez 45, 54/



tagovi

Universidad KatolikaEverton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara