Paulinjo (© AFP)
Paulinjo (© AFP)

Kanavarovi Tigrovi nemaju popusta, Dalijan ima 8 od 8 protiv Šenžena

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.08.20. | 08:22

Guangdžou Evergrande rešen da opet preuzme čelo Grupe A kineske Superlige od zahuktalog Šandonga. Đordi Krojf protiv Rafaela Beniteza u drugom meču na klupi novog tima

Uvodna kola Superlige Kine nisu donela mnogo uzbuđenja. Tek se očekuje da se rasplamsa borba u drugom delu šampionata, kada se igra plej-of. Favoriti u obe grupe guraju prema planu. U Dalijanu očekivano glavnu reč vode Guangdžou Evergrande, Đijangsu i Šandong.

Danas (12.00) se igra derbi u Grupi A. Šampion Evergrande igra proriv Đijangsua, verovatno najvećeg rivala za pol-poziciju u prvom delu šampionata. Oba timaju imaju po jedan poraz ove sezone, s tim da ekipa iz Guangdžoua ima dva boda više. Italijanski stručnjak Fabio Kanavaro ima uigranu ekipu koja dugo igra zajedno i ove sezone je najveći favorit za novu krunu u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu.

Izabrane vesti

Evergrande je na brazilski pogon. Nosioci igre su kapiten Paulinjo, nekadašnji fudbaler Barselone, njegovi zemljaci Taliska, Fernandinjo i Elkeson, koji je dobio kineski pasoš. Na startu sezone u prvi plan iskočio je domaći igrač, napadač Šihao Vei. On je sa šest pogodaka najbolji strelac dosadašnjeg toka šampionata Kine.

Đijangsu sa klupe predvodi rumunski stručnjak Kozmin Olariu. Prva zvezda je Brazilac Aleks Teišeira, nekadašnji fudbaler Šahtjora. On je postigao tri gola i prvi strelac tima je u dosadašnjem toku prvenstva. Kineski klubovi se oslanjaju uglavnom na Brazilce, a osim Teiišere u klubu je i Miranda. Fudbaleri sa inostranim pasošem su još: Ivan Santini (Hrvatska), Mubarak Vakaso (Gana) i Eder (Italija), nekadašnji fudbaler Smapdorije i Intera, Karioka sa italijanskim pasošem (igrao je i za Azure).

Šampion je primio samo tri gola u prvenstvu, a Đijangsu dva više. Prošle sezone ekipa trenera Olariua je bila uspešnija od Evergrandea. Na svom terenu je slavila sa 3:1, dok je u Guangdžou bilo 2:2. Poslednja tri meča obih rivala završena su tipom 4+, a na pet od šest prethodnih utakmica bilo je bar tri gola.

U poslednjem meču šestog kola u Grupi A danas (14.00) igraju ekipe koja su veliko razočaranje na startu prvenstva, Šenžen i Dalijan. Šenžen je startovao pobedom, a onda je nanizao četiri poraza, pa je italijanski stručnjak Roberto Donadoni otišao sa kormila pre desetak dana. Novi trener postao je Đordi Krojf, sin proslabljenog Holanđanina Johana. On je preuzeo tim prošle nedelje, ali je na debiju poražena od Šandonga sa 2:0. Dalijan nema još pobedu iako su u svojim redovima ima velika imena, Slovaka Mareka Hamšika i Venecuelanca Solomona Rondona.

Ovo je prilika za oba tima da uhvate priključak za ekipama iz vrha i pokušaju da dođu makar do četvrtog mesta koje vodi u plej-of kineske elite. Tradicija je apsolutno na strani Dalijana, koji je pobedio današnjeg rivala na svih osam utakmica u prethodnih pet godina. 

KINA 1 - 6. KOLO

GRUPA A (Dalijen)

Sreda

Šandong - Henan 2:1 (1:1)

/Moises 13, Felaini 83pen - Enrike Dorado 26/

Šangaj Šenhua - Guangdžou R&F 2:3 (1:3)

/Penh45+2, Moreno 74pen - Zahavi 23, 41, Saba 43/

Četvrtak

12.00: (1,70) Guangdžou Evergrande (3,50) Đijangsu (4,80)

14.00: (2,60) Šenžen (3,20) Dalijen Aerbin (2,60)

GRUPA B (Sučou)

Petak

12.00: (2,50) Hebei (3,20) Vuhan (2,70)

14.00: (2,60) Čungćing (3,20) Šiđiažuang (2,60)

Subota

12.00: (3,40) Tjenđin Teda (3,35) Đindao (2,05)

14.00: (2,65) Peking Guan (3,20) Šangaj SIPG (2,55)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kina 1KinaGuangdžou EvergrandePaulinjoŠenon KolŠenženDalijanĐijangsu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara