©Starsport
©Starsport

Kangvini projektili čuli se do Jermenije, Pešić asistencijom ukrasio povratak na Marakanu

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.07.22. | 23:06

Crveno-beli ubedljivom pobedom nad Radnikom (6:0) održali stoprocentan učinak i napravili idealnu uvertiru pred gostovanje Pjunika

Generalna proba Crvene zvezde pred evropsku premijeru Pjuniku u Beogradu uspešno je položena. Uprkos motivisanom i borbenom rivalu šampion Srbije uspeo je da na vreme slomi otpor Radnika, a potom u drugom poluvremenu stigne do veoma ubedljive pobede (6:0) te će goste iz Jerevana dočekati uz stoprocentan učinak nakon četiri kola Mozzart Bet Superlige i čak sedam bodova razlike u odnosu na večitog rivala.

Pobedu izabranika Dejana Stankovića već u 12. minutu najavio je Mirko Ivanić golom na proigravanje Aleksandra Pešića, ali je neizvesnost trajala do 64. minuta kada je sa dva projektila Kings Kangva ugasio snove Surduličana. Prvi, precizniji udarac reprezentativca Zambije doneo je udvostručenje prednosti crveno-belih, dok je drugi, pet minuta kasnije, dobro uzdrmao okvir gola nakon čega je Aleksandar Katai rutinski realizovao popravni iz neposredne blizine. Rivala na konopcima potom su dotukli rezervisti Milan Pavkov i Osman Bukari (uz Ibrahima Mustafu koji je iznudio jedanaesterac kasnije realizovan od strane Gelora Kange) pogocima potpisavši novu u nizu kanonada šampiona Srbije na domaćem terenu.

Izabrane vesti

Zadovoljno će Dejan Stanković nakon mirno prospavane noći sutra napraviti analizu pobede nad Radnikom. Moći će strateg šampiona Srbije pred gostovanje šampiona Jermenije da bez ustručavanja konstatuje da je njegov tim dobio značajnog aduta u napadu u Aleksandru Pešiću, takođe, neće moći da porekne ni da su ga rezervisti igrom u završnici stavili na slatke muke, kao i da će napad Pjunika morati da napravi čudo da bi savladao Milana Borjana na večerašnjem nivou. Istovremeno, Jermenima pri skautiranju crveno-belih u najmanju ruku neće biti drago kada kroz hajlajtse večerašnjeg susreta vide da je Kings Kangva namestio nogu, a da je Nemanja Milunović doneo novu opciju kod prekida. Na kraju, u oba tabora će moći da konstatuju - Zvezda ove sezone nema milosti na svom terenu.

Uprkos značajnom golgeterskom učinku tokom prvog mandata, Aleksandar Pešić iz perioda pre pečalbe na istoku publici u Ljutice Bogdana ostao je u sećanju po nesebičnoj igri oslikanoj kroz čak 21 asistenciju. Iako je sa stadiona Rajko Mitić otišao sa 29 pogodaka na svom kontu, nije se Pešić libio da nesebično na tacni služi saigrače ni kada je imao čiste situacije pred golom rivala, a da će tako biti i po povratku među crveno-bele napadač je potvrdio već u drugom meču, prvom pred domaćom publikom. Nesebičnom i atraktivnom asistencijom za Mirka Ivanića Pešić je kao na tacni poslužio saigrača koji je rano načeo goste i doneo šampionu Srbije komfor u nastavku susreta.

Slavu napadača na prvoj utakmici pred domaćom publikom od povratka u Zvezdu ipak ukrao je Kings Kangva koji je uspeo da u potpunosti slomi otpor rivala te je od 71. minuta jedina dilema praktično bio rezultat sa kojim će Crvena zvezda stići do četvrte pobede u Mozzart Bet Superligi.

Sa jedne strane, pri osvrtu na večerašnji duel Surduličani će morati da priznaju da bi, bez raspoloženog Ranka Jokića i sreće usled dve prečke Aleksandra Kataija, poraz bio još bolniji, međutim isto tako, pomešanih emocija požaliće se što borbena igra na najvećem srpskom stadionu nije nagrađena makar počasnim pogotkom. A mogla je, posebno prilikom pretnji Jokića i Milovanovića koje je na impresivan način zaustavio Milan Borjan.

Na kraju, posle četvorke protiv Radničkog iz Niša (4:0), petice u mreži Kolubare (5:0) i večerašnje šestice, zvezdaši spokojno mogu da dočekaju sredu veče i evropsku premijeru na istom mestu.

CRVENA ZVEZDA - RADNIK SURDULICA 6:0 (1:0)

/Ivanić 12, Kangva 64, Katai 71, Pavkov 76, Kanga 83, Bukari 84/

Stadion: Rajko MItić, Beograd;

Gledalaca: Oko 12.000;

Sudija: Marko Delibašić.

Žuti kartoni: Ignjatović (Radnik), Mitrović (Crvena zvezda)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan 7,5 - Gobeljić 6 (od 70. Stanković -), Milunović 6,5, Dragović 7, Rodić 7 - Kanga 6,5, Kangva 7,5 (od 78. Sanogo - ) - Mitrović 7 (od 70. Bukari 7), Ivanić 7,5, Katai 7 (od 78. Mustafa 7) - Pešić 7 (od 61. Pavkov 7).

RADNIK (4-2-3-1): Ranđelović 5 - Hodžić 5, Ignjatović 5 (od 78. Leandro 5), Jokić 5,5, Stojanović 5 – Oreščanin 5,5, Medić 5 (od 61. Milovanović 5,5) – Bogdanovski 5,5 (od 72. Nedeljković -), Babić 5,5 (od 72. Lukić -), Spasić 5,5 – Bogdanović 5 (od 61. Milić 5).

Igrač utakmice: Kings Kangva 7,5


tagovi

FK Crvena zvezdaRadnik SurdulicaAleksandar PešićMirko IvanićNemanja Milunović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara