Erik Kantona (AFP)
Erik Kantona (AFP)

Kantona: Braniti ljudska prava Palestinaca ne znači da podržavate Hamas

Vreme čitanja: 1min | uto. 17.10.23. | 15:50

"Oslobodi Palestinu znači osloboditi palestinski narod od izraelske okupacije koja ih je lišila ljudskih prava u poslednjih 75 godina..."

Izraelsko-palestinski sukob poslednjih dana odneo je, procenjuje se, preko 4.000 života, doveo do nemerljive materijalne štete i napravio velike podele u društvu i javnosti. Nije ratno stanje na Bliskom istoku zaobišlo ni sferu sporta, o čemu svedoče i jučerašnja javna oglašavanja fudbalera minhenskog Bajerna, Izraelca Dana Pereca i Marokanca Nusaira Mazrauija, zbog kojih se podigla hajka da Arapin bude proteran iz Nemačke.

Danas je stav zauzela i legenda Mančester Junajteda Erik Kantona i to podelivši objavu putem Instagrama, rekavši da pozivanje na slobodu Palestine ne znači nužno podršku Hamasu.

Izabrane vesti

"Braneći ljudska prava Palestinaca ne znači da podržavate Hamas. Parolama Oslobodite Palestinu ne pokazujete da ste antisemitski nastrojeni, ili da želite da Jevreji nestanu. Oslobodi Palestinu znači osloboditi palestinski narod od izraelske okupacije koja ih je lišila ljudskih prava u poslednjih 75 godina. Oslobodi Palestinu znači kraj ropstvu 2.300.000 Palestinaca u najvećem svetskom zatvoru pod otvorenim nebom, od čega polovinu čine žene i deca. Oslobodi Palestinu znači kraj aparthejda nametnutog od strane izraelske vlade. Oslobodi Palestinu znači dati Palestincima kontrolu nad većinskim delom infrastrukture u njihovoj zemlji", stoji na zvaničnom instagram profilu Francuza.



tagovi

Erik Kantona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara