Roj Kin (Reuters)
Roj Kin (Reuters)

Kao da smo gledali muškarce protiv dečaka, šestorica mi više nikad ne bi zaigrala za Junajted

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.03.22. | 23:18

Legende Junajteda Roj Kin i Geri Nevil razočarani onime što su videli u mančesterskom derbiju na Etihadu

Derbi Mančestera ili drugim rečima Sitijeva demonstracija moći i Junajtedova predaja, odnosno pokazatelj da Crveni Đavoli nisu na elitnom nivou evropskog fudbala. Osim prelepog gola Džejdona Sanča koji je plod individualnog kvaliteta, od gostiju na Etihadu nismo videli gotovo ništa, u svakom slučaju ništa pozitivno.

Poraz 4:1 mogao je da bude ubedljiviji, ali kada su se nakon meča oglasile Junajtedove legenede i stručni analitičari Skaja Geri Nevil i Roj Kin, jedna stvar je isplivala u prvi plan. Junajtedovo odustajanje koje je zapravo predstavljalo plod čiste nemoći. U ovom trenutku Građani i Đavoli jesu dva različita fudbalska univerzuma, ali za večerašnje izdanje petoplasiranog tima Premijer lige opravdanja nema.

Izabrane vesti

"Najgora stvar koji možete reći o Junajtedu jeste da su igrači odustali. U bilo kojoj utakmici, ako odustanete, to je zaista neoprostivo. Lepota sporta na vrhunskom nivou je u tome što nema mesta za skrivanje. Znam da je Junajted napravio neke dobre stvari poslednjih godina, ali danas smo videli sve njegove mane. Siti jeste bio vrlo dobar u drugom delu, ali postoji dostojanstven način da se izgube fudbalske utakmice", počeo je Kin i odmah nastavio: "Imate igrače koji ne daju doprinos i koj se ne vraćaju nazad. Prestali su da trče i odustali su. Ne mogu to da razumem. Trener će biti kritikovan zbog taktike, ali nema opravdanja za igrače koji nastupaju za Junajted, a ne vraćaju se pozadi. Sramota je baciti peškir na takav način. Petorica ili šestorica igrača nikada više ne bi smeli da zaigraju za Junajted. Bilo je sramno."

Siti je uspostavio surovu dominaciju koju je na kraju naplatio sa po dva gola Kevina De Brujnea u prvom poluvremenu i isto toliko u režiji Rijada Mareza tokom narednih 45 minuta.

"Siti je sjajna ekipa i zbog toga je šampion. Nadali ste se da bi izmene mogle da izvrše određeni uticaj, ali neki igrači jednostavno nisu spremni da trče... Van Bisaka, Fred, Megvajer, Rašford... Mogao bih da nastavim. Siti nije morao da odigra na najvišem nivou. Mogli su da ubace i u veću brzinu. Igrali su se sa njima kao što su to učinili i na Old Trafordu. Izgledalo je kao da igraju muškarci protiv dečaka", nastavio je Kin u istom tonu, pa zaključio: "Istorija Junajteda je izgrađena na karakteru i ličnosti. Klub se nikada neće vratiti na taj stadijum. Bela zastavica je podignuta i to je kraj. To je nekada bilo nezamislivo."

Geri Nevil je bio nešto blaži, ali samo za nijansu.

"Odgovor Mančester Junajteda kada je Siti poveo 3:1 bio je sraman. Posed lopte rivala od 92 posto pokazuje da su igrači odustali. Hodali su na terenu, a to nije bilo ni blizu dovoljno dobro. Siti je bio apsolutno izvanredan, naročito u drugom poluvremenu, dok u poslednjih dvadesetak minuta kod Junajteda nije postojao nikakav napor, niti intenzitet. Bacili su peškir u poslednjih 25 minuta", rekao je Nevil.




tagovi

Mančester JunajtedGeri NevilRoj KinRalf Rangnik

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara