Nemanja Nikolić između Marka Bjekovića, Mirka Topića, Stefana Đorđevića i Filipa Malbašića (© Star sport)
Nemanja Nikolić između Marka Bjekovića, Mirka Topića, Stefana Đorđevića i Filipa Malbašića (© Star sport)

Kao vagoni bez lokomotive: Kad ne igraju Nikolić, Malbašić i Simić ni Vojvodina ne liči na sebe

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.08.22. | 13:09

Za decu Lala i Radnik je preveliki zalogaj

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Velike ambicije zacrtane pre početka ove sezone Mozzart Bet Superlige, fudbaleri Vojvodine pokazali su da mogu da ostvare u prva četiri kola. U poslednjih mesec dana Stara dama je malo usporila ritam i upisala četvrti, a treći vezani remi. Istina, bilo je svega što nije išlo na ruku Vojvodini u prethodnom periodu: u prošlom kolu protiv Mladosti iz Lučana crveni karton zaradio je najbolji igrač ekipe Veljko Simić (kulminiralo veliko nezadovoljstvo sudijskim odlukama koje je počelo ranije protiv Kolubare), a na istom meču povredili su se nosioci igre, Nemanja Nikolić i Filip Malbašić. Tako su Lale u Surdulici protiv Radnika igrale bez trojice najučinkovitijih fudbalera dosadašnjeg dela šampionata. Sve to ne može biti opravdanje što je Vojvodina odnela samo bod sa juga Srbije, posebno imajući u vidu činjenicu da je gostovala poslednjeplasiranom timu na tabeli Mozzart Bet Superlige (1:1).

Izabrane vesti

Protiv Lučanaca u prethodnom kolu, Vojvodina je imala igru, ali nije mogla sa igračem manje do celog plena. Ovog puta jeste bio tradicionalno loš teren u Surdulici, međutim, Novosađani nisu prikazali gotovo ništa. Kao da im je neko isisao energiju iz koje se rađala lepršava igra u prvim mečevima, zbog čega je u proseku oko 4.000 gledalaca dolazilo na “Karađorđe”, što dugo vremena nije bio slučaj. Drugi put ove sezone Vojvodina je morala da juri rezultatski zaostatak. Prvi put u Lazarevcu, kad sje najpre preokrenula, da bi na kraju remizirala sa Kolubarom (2:2). Izabranici Milana Rastavca su u četvrtak početkom drugog poluvremena nadoknadili zaostatak pogotkom Aleksandra Busnića posle dobre akcije, ali u nastavku nisu uspeli da značajnije ugroze gol domaćeg tima.

Čini se da su Veljko Simić, Nemanja Nikolić i Filip Malbašić trio koji vuče celu ekipu i da Vojvodina bez njih liči na vagone bez lokomotive. Sva trojica imaju oko 30 procenata učešća u akcijama iz koje su se rodili pogoci, a kreatori su mnogih lepih napada. Simić je dosad čak četiri puta tresao mrežu rivala, Nikolić dva i namestio jedan, dok je Filip Malbašić, koji je nešto kasnije stigao u Novi Sad, na tri utakmice postigao gol i upisao asistenciju, za nešto manje od 130 minuta provedenih na terenu. Statistika ponekad zna da zavara, ali sudeći po meču u Surdulici u ovom slučaju ilustrije realno stanje stvari.

Samo su na momente podsećali na onu Vojvodinu sa starta (prilikom akcije za izjednačenje), ali je to bilo dovoljno samo za još jedan nerešen ishod. Stara dama jeste neporažena nakon sedam odigranih kola, ali činjenicom da imaju četiri remija, od toga tri u nizu, navijači ne mogu biti preterano zadovoljni. Posebno što to nisu bili protivnici koji konkurišu za vrh tabele odnosno za mesta koja vode u Evropu.

Izostankom pomenutih fudbalera, priliku od starta dobila su Vošina deca Milan Vidakov, Uroš Kabić, Dejan Zukić i Mihajlo Nešković, ali nisu pokazali potencijal da mogu da iznude trijumf protiv iskusnog Radnika u gostima. Bilo je evidentno da nedostaje neko ko će razdrmati ekipu i pokrenuti napadački potencijal (kao što je znao da učini Malbašić ulaskom sa klupe) odnosno igrač koji pravi razliku poput Veljka Simića, najboljeg strelca tima i igrača meseca jula Mozzart Bet Superlige.

Izabranici Milana Rastavca nemaju mnogo vremena za predah, već u utorak čeka ih novi izazov, kada na “Karađorđe” stiže Radnički iz Niša. U taboru Novosađana očekuju da će biti u kompletnom sastavu za ovaj susret i da će se pred svojom publikom posle tačno mesec dana vratiti u pobednički ritam. 



tagovi

FK VojvodinaMozzartMozzart Bet SuperligaNemanja NikolićFilip Malbašićveljko simić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara