Mark-Andre Ter Štegen (foto: Reuters)
Mark-Andre Ter Štegen (foto: Reuters)

Kapitenski potez Ter Štegena: Novi ugovor sa Barsom za platu "na odloženo"

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.08.23. | 05:11

Nemac zbog problema kluba sa finansijskim fer-plejom pristao da neko vreme ima manja primanja, ali će mu to biti nadoknađeno u završnim godinama novog ugovora koji će važiti do 2028.

Sledeća godina biće deseta kako je Mark-Andre Ter Štegen član Barselone i osim u prvoj sezoni po dolasku iz Borulousije Menhengladbah (za 12.000.000 evra), kada je prvi izbor za mesto među stativama bio Klaudio Bravo, Nemac je nezamenjiv na golu katalonskog kluba. Tako će biti i ubuduće, pošto španski mediji pišu da je dogovorio produžetak ugovora do 2028. godine.

Prethodni je isticao 2026, ali počastvovan ulogom zamenika kapitena koju mu je Ćavi dodelio uoči sezone - a kako Serđi Roberto više nema zapaženu minutažu, uglavnom je Ter Štegen taj koji izvodi saigrače na teren - iskusni golman odlučio je da pruži primer drugima i pristao da neko vreme prima manju platu od ugovorom propisane. Nezvanično, reč je prve dve godine novog ugovora. To, međutim, ne znači da se on odrekao dela novca, već samo da je isplata prolongirana kako bi Barselona mogla da izbegne nove probleme i sankcije zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Isto je Nemac učinio i u vreme pandemije virusa Kovid-19.

Izabrane vesti

Trenutno, Ter Štegenov potez bi trebalo da omogući klubu da dovede još nekog igrača ovog leta. Prvenstveno bi to mogao da bude Žoao Kanselo iz Mančester Sitija, o čijem dolasku u Barselonu se odavno priča, a navodno je promocija Deka na mesto sportskog direktora ubrzala proces zbog njegovih dobrih odnosa sa menadžerom Žoržom Mendešom.

Od dolaska u Barselonu Mark-Andre Ter Štegen je branio u čak 378 utakmica od kojih u 158 nije primio gol, dok je savladan 368 puta. Od trofeja ima Ligu šampiona iz 2015, kao i Svetsko prvenstvo za klubove iste godine, a sa Kataloncima je pet puta bio prvak Španije. Tu su i pet kupova kralja, dva superkupa Španije i jedan superkup evrope.


tagovi

Mark Andre Ter ŠtegenBarselonaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara