Frančesko Kaputo (Reuters)
Frančesko Kaputo (Reuters)

Kaputo kao Toto Di Natale: Empoli blizu opstanka u Seriji A, Lečeu golovi misaona imenica

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.04.23. | 21:36

Iskusni italijanski napadač rešio okršaj na stadionu Karlo Kastelani sa bele tačke

Nije mnogo toga ponudio duel Empolija i Lečea u 28. kolu Serije A, mada je iz ugla domaćina predstava na stadionu Karlo Kastelani vrlo prijala. Azuri su zahvaljujući golu Frančeska Kaputa malo po isteku sat vremena igre prekinuli seriju od četiri poraza, došli korak bliže opstanku u italijanskoj eliti, a Lečeu produbili gorući problem neefikasnosti - 1:0.

Kaputo jeste postigao tek drugi pogodak ove sezone, ali osim što je zahvaljujući njemu Empoli probio magičnu brojku od 30 bodova (31), realizovan penal stavio je iskusnog italijanskog golgetera rame uz rame sa legendom Serije A, Antoniom Totom Di Nataleom. Sa 18 pogodaka popularni Ćićo izjednačio se sa Di Nataleom na petom mestu Empolijeve večne liste strelaca u Seriji A.

Izabrane vesti

Mogla je ekipa Paola Zanetija i ubedljivije da slavi da raspoložen među stativama nije bio Vladimiro Falkone. U završnici prvog poluvremena zasutavio je opasan udarac Kaputa, nekoliko minuta nakon primljenog gola, sprečio je pogodak mladog špica Roberta Paćolija.

Odbrane Falkonea nisu dale vetar u leđa gostima sa juga Italije. Preskromna napadačka predstava Lečea oličena je u utakmici bez udarca u okvir gola. Golgetersko sivilo je nastavljeno. Ni petu utakmicu zaredom Leče nije uspelo da postigne gol, ni peti put uzastopno nije izbeglo poraz. Čak ni protiv Empolija koji osam puta zaredom nije trijumfovao i koji je poslednju pobedu pre večerašnje upisao krajem januara.

Empoli je trenutno bliži sredini tabele nego zoni ispadanja, dok kod Lečea situacija još nije alarmantna. Sa 27 bodova ima komotnih osam bodova prednosti u odnosu na 18-plasiranu Veronu, mada je peti uzastopni poraz svakako jedna od poslednjih opomena budući da je do kraja prvenstva u opticaju ostalo još 30 bodova.

SERIJA A, 28. KOLO:

Subota

Kremoneze - Atalanta 1:3 (0:1)

/Ćofani 55 - De Ron 44, Boga 73, Lukman 90+3/

Inter - Fjorentina 0:1 (0:0)

/Bonaventura 53/

Juventus - Verona 1:0 (0:0)

/Ken 56/

Nedelja

Bolonja - Udineze 3:0 (2:0)

/Poš 3, Moro 12, Berou 49/

Monca - Lacio 0:2 (0:1)

/Pedro 13, Milinković Savić 56/

Specija - Salernitana 1:1 (0:1)

/Šomurodov 70 - Kaldara 43ag/

Roma - Sampdorija 3:0 (0:0)

/Vajnaldum 57, Dibala 88p, El Šaravi 90+4/

Napoli - Milan 0;4 (0:2)

/Leao 17, 59, Dijaz 25, Salemakers 67/

Ponedeljak

Empoli - Leče 1:0 (0:0)

/Kaputo 62/

Sasuolo - Torino (u toku)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

EmpoliLečeFrančesko Kaputo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara