Sporan detalj sa meča (©AFP)
Sporan detalj sa meča (©AFP)

Karager besneo zbog sudijske pomoći Sitiju: Isuse, trebalo je da bude 2:2

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.04.21. | 14:24

Mika Ričards ipak nije mogao da bude toliko objektivan

Fil Foden je u poslednjim minutima utakmice Mančester Sitiju obezbedio minimalnu prednost pred revanš u Dortmundu, ali ko zna kako bi se sve završilo da rumunski sudija Ovidiju Hategan nije sprečio Džuda Belingema da u finišu prvog poluvremena pogodi za, u tom trenutku, 1:1.

Međutim, Hategan je procenio da je Belingem visoko podigao loptu pre no što ju je oteo Edersonu. Odmah je svirao prekršaj i tako otklonio mogućnost da VAR ispravi njegovu očiglednu grešku. Ederson je bio neoprezan. Borusiji je otet gol. Priznaju to i u Engleskoj. Stručni konsultanti Džejmi Karager i Mika Ričards nemaju nikakvu dilemu. S tim da Ričards kao bivši igrač Sitija ipak brani arbitra.

Izabrane vesti

Govorimo o VAR-u i kako tehnologija kvari fudbal, jer sudiji oduzimamo igru…”, počeo je Ričards i tim rečima razbesneo kolegu Karagera.

Inače bivšeg igrača Liverpula.

Znam zašto baš večeras nisi želeo VAR. Isuse, trebalo je da bude 2:2”, odgovorio je Karager.

I u pravu je. Hategan jednostano nije trebalo da svira prekršaj. Takva je i Uefina preporuka. Pusti akciju da se završi, pa onda odluči. Ako je gol – proveri, poništi ga ili nemoj. Ovako, VAR nije ni konsultovan.

To je glupost. Ovo je jedinstvena situacija, nije normalna, ne dešava se često”, rekao je Karager pre no što je Ričards opet pokušao da umanji incident konstatacijom da je situacija jedinstvena u Džejmijevim očima.

I opet je Ričards iznervirao Karagera.

Kako ne možeš da razumeš ovo? Ovo je najbizarnija stvar koju sam čuo večeras. U redu, misli da je faul, nema problem… Ali on zna da ako dune u pištaljku izbacuje VAR iz jednačine, zar ne? Svi znamo šta e da se desi. Gurnuće loptu u mrežu i onda može da pogleda”.

Ričards je pak odgovorio podsećanjem da nigde u pravilniku sudijama nije zabranjeno da “svirnu” faul ako su sigurni u procenu. Karager prihvata, ali…

Misliš li da su, kad je meč završen, ljudi iz Uefe gledali snimak njegove izvedbe i rekli: Dobro je odlučio?”, zapitao se Karager.

Ričards je morao da se saglasi: Hategan je napravio očiglednu grešku.


tagovi

Mika RičardsDžejmi KaragerDžud BelingemEderson

Obaveštavaj me

Dortmund
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara