Rišarlison na kolenima (©Reuters)
Rišarlison na kolenima (©Reuters)

Karager opleo po Evertonu: Odbrana je na nivou Čempionšipa, slabi su i mekani, ne znaju ni da trče

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.03.22. | 13:07

“U Premijer ligi može da ih održi samo Gudison park”, kaže stručni konsultant

Totenhem je na novom Vajt Hart Lejnu razmontirao Everton, petardirao je rivala u Londonu i doveo ga na rub propasti. Nikada bliži Everton nije bio da ispadne iz Premijer lige.

Ponižen je tim Frenka Lamparda, doživeo je treći uzastopni poraz u Premijer ligi i sada ima samo bod više – uz utakmicu više – od Barnlija, koji je prvi ispod crte. Ako ne dođe do drastičnog zaokreta u igri Evertona – crno mu se piše. Poslednji put iz prve lige ispao je davne 1951. godine, mogao bi prvi put od kada se elitni rang engleskog fudbala zove Premijer liga.

Izabrane vesti

Rafalna paljba Džejmija Karagera po Evertonu. Drugačije ni ne zna. Uvek se neko nađe na tapetu, sada je to klub koji jedan deo grada Liverpula boji u plavu boju. Prvi put Karager misli da Everton ima stvarne šanse da se preseli u Čempionšip.

Kada vidite tim koji je najslabiji na gostovanjima u ligi, prva pomisao vam je da su slabi i mekani. To vam prvo padne na pamet. A, to nikada ne sme biti Everton. Jednostavno – ne sme. Mora da postoji neki kvalitet, kad već nisu dovoljno dobri. Četvorica igrača što čine poslednju liniju tima su na nivou igrača iz Čempionšipa”, rekao je Džejmi Karager.

(©Reuters)(©Reuters)

Nedostaje Evertonu čvrstine, suviše je mekan. Igrači bojažljivo ulaze u duele, oklevaju da krenu na loptu, pa čak i timovi koji nisu aždaje ali imaju potentnu navalu – videti pod Totenhem – su predominantni protiv Karamela.

Čak i kada je Everton imao loše trenutke uvek je bio agresivan i težak protivnik, više to nije. Miljama su daleko i u suštini ovaj skup igrača i ovaj klub su sada tako slabi. Nedostatak atleticizma u Evertonu je zastrašujuć. Pogledajte im samo vezni red… Alan ne može da trči, Van de Bek ne može da trči. Sva četvorica u poslednjoj liniji takođe. Prespori su. Hari Kejn se prošetao pored Majkla Kina kod jednog od golova”.

Nisu procvetale ruže na Gudison parku ni po dolasku Frenka Lamparda u klub. Urušio je Rafael Benitez ekipu, uništio joj samopouzdanje i doveo je na rub ispadnja. Ni novi trener ne uspeva da oživi Everton veštačkim disanjem.

Jedna od razloga zbog kojih mislim da je bilo ispravno uzeti Frenka Lamparda jeste što je on bio jedini kandidat koga su navijači prihvatili”.

(©Reuters)(©Reuters)

Iduća dva kola mogla bi biti ključna za Everton u borbi za opstanak. Lampardov tim ima vezana domaćinstva, dočekuje Vulvse i Njukasl, a prostor za greške i kikseve odavno je ispucan.

Kada pogledam te utakmice protiv Vulvsa i Njukasla na domaćem terenu, rekao bih da Everton treba tu da osvoji četiri boda. Mislim da je to moguće uprkos svemu. Ali, ako bi Everton osvojio jedna bod iz dve utakmice, prvi put bih pomislio da Everton može da ispadne. Čak i kada se vratim na neke od najgorih timova iz devedesetih godina, nikada niko nij verovao da Everton može da sklizne. Ako u naredne dve utakmice ne prođu dobro, mislim da će imati ogroman problem”.

U Gudison parku leži spas. Samo on može spasiti Everton od ispadnja. Na svakoj od osam utakmica do kraja šampionata Karamele će braniti Gudison do poslednje kapi krvi. On im je poslednja nada, on može da ih održi i sačuva im status premijerligaša.

Poslednjih pet utakmica u sezoni su apsolutno užasni. Jedino što može da održi Everton u Premijer ligi je Gudison park. Imaju osam utakmica kod kuće, moraju da iskoriste Gudison, jer ne možete da ih zamislite kako osvajaju bodove na gostovanjima”, zaključio je Karager.


tagovi

EvertonPremijer ligaDžejmi Karager

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara