Karim Benzema (©Reuters)
Karim Benzema (©Reuters)

Karletova mašinerija podmazana za Superkup: Kros sakrio Juveu loptu, Benzema nastavio da rešeta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.07.22. | 06:57

Danilovo pomračenje trasiralo put Kraljevskom klubu ka trijumfu - 2:0

U Madridu je vreme stalo. Kraljevski klub je u generalnoj probi za evropski Superkup, za koji će se boriti sa Ajntrahtom iz Frankfurta, bio isti onaj koji je terorisao rivale u Ligi šampiona, jednim potezom isisavao život iz njih i lišavao ih svih moći. Real je naštimovan da uzme novi evropski trofej, a Marko Asensio olovku i da švrljne potpis na hartiji pored žiga Blankosa. Produžetak mu još nije ponuđen, ali gol za šah-mat Juventusu mogao bi čelnike prvaka Evrope da natera da ponovo razmišljaju u tom smeru - 2:0 (1:0). 

Za Realove veterane Karima Benzemu, Luku Modrića i Tonija Krosa vreme ne leti, godine ne utiču na njih, ali na Juventus utiče svaki protraćen dan nažalopojke i tužnu sudbinu. Planirao je Masimilijano Alegri da gradi igru oko Pola Pogbe, da mu poveri glavnu ulogu - da bude dirigent orkestra. Sitnija povreda pretvorila se agoniju. I Francuza i Stare dame. Ne postoji plan B ili se njegovi obrisi ne vide, Bjankoneri nisu znali kako da naude aktuelnom prvaku Lige šampiona bez čoveka koji je trebalo da distribuira loptu, bude motor, hrani Dušana Vlahovića loptama i direktno učestvuje u njegovom odrastanju. 

Izabrane vesti

Nesnađen je Juventus, napad je ojačao, a odbrana je ostala amaterska. Makar kada se radi o najvišem nivou fudbala, a mečevi sa Real Madridom to svakako jesu. Vrteli su u momci Karla Ančelotija oko malog prsta čuvare u poslednjoj trećini terena, poigravali su se oko kaznenog prostora i pitanje je bilo kada će naći pukotinu, ne da li će... A, da Kraljevskom klubu bude lakše postarao se Danilo.  

Išao je desni bek iz greške u grečku, nije mogao Brazilac da se obuzda. Poklonio je penal Real Madridu. Odigrao mu je Dušan Vlahović - u dobrom delu meča ili daleko od gola ili bez lopte u nogama i prilike da licem napadne - povratku loptu, koja je prošla Danilu ispod noge. Želeo je da ispravi grešku, da se iskupio - napravio je još veću glupost. Srušio je sa leđa Vinisijusa i poklonio penal rivalu. A, takve prilike Karim Benzema ne propušta. 

Raspalio je po lopti sa kreča Francuz i probušio Matiju Perina...  

Bezopasan je bio Juventus i posle, kao i pre primljenog gola. Zaključao je sredinu terena Realov tercet Kazemiro - Kros - Modrić, sakrili su loptu od protivnika i ostavili ga na jednom upućenom udarcu u okvir gola. Ni silne izmene koje je izvršio Masimilijano Alegri nisu urodile plodom, samo su razvodnile igru, dok je Karlo Ančeloti iskoristio priliku da još jednom vidi kako funkcioniše tandem David Alaba - Antonio Ridiger kao štoperski par. Odradili su bez greške zadatak i biće Italijan na slatkim mukama kada dođe bitka za prvi ovosezonski trofej. 

Real Madrid - podmazan. Lopta je klizila po travnjaku, čak je i Eden Azar - na američkoj turneji prekinuo višemesečni golgeterski post - na momente zaličio na onog pravog. Započeo je akciju kod drugog gola, poremetio je defanzivnu postavku Juventusa. Provukao je loptu do Hesusa Valjeha, koji je zavrnuo u sredinu, a Marko Asensio dao je jedan od najlakših golova u karijeri. Ostao je sam kao duh na petercu, mogao je da bira. Šah-mat. 

Juventusu nova porcija briga, a Real Madridu potvrda da je spreman za Superkup.


tagovi

Real MadridJuventusKarim BenzemaMarko AsensioToni KrosLuka ModrićKarlo AnćelotiPol PogbaDaniloMasimilijano AlegriPrijateljske utakmice

Obaveštavaj me

Real Madrid
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara