Eden Azar i Karim Benzema (©Reuters)
Eden Azar i Karim Benzema (©Reuters)

Karlo Ančeloti skromno: Real završio prelazni rok, Azar može umesto Benzeme kao devetka

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.07.22. | 09:02

Šef struke Kraljevskog kluba hladan kao špricer, iako bi mnogi na njegovom mestu zahtevali stotine miliona za pojačanja

Ćuti, radi i – osvaja. Ne kuka kao mnogi. Karlo Ančeloti ima tim koji je prošle sezone osvojio titule prvaka i Španije i Evrope. A nije od onih koji je uvek nezadovoljan. Naprotiv. Uprkos skromnom prelaznom roku – u kojem je Real doveo samo Orelijena Čuamenija za 80.000.000 evra i Antonija Ridigera kao slobodnog igrača – popularni Karleto kaže: dovoljno je.

Čak iako je Real izgubio više igrača: od iskusnog Marsela, preko Iska i nezainteresovanog Gereta Bejla, sve do Luke Jovića što znači da je Karim Benzema ostao bez prave zamene na poziciji centarfora. Ne mari, Ančeloti ne brine.

Izabrane vesti

Imamo mnogo opcija na toj poziciji. Benzema je broj jedan, ali moramo da razumemo da će ovo biti čudna sezona, drugačija, sezona sa Mundijalom usred nje. I moramo da imamo različite opcije. Moja ideja je da probam sa Edenom na toj poziciji. S obzirom na njegove kvalitete, moglo bi da nam bude korisno da ga tamo probamo. Isti je slučaj sa Markom Asensijem”, mirno je odgovorio Ančeloti, iako se čak i za Asensija spekulisalo da bi mogao da ode jer mu Kraljevski klub ne nudi novi ugovor, već samo ostanak do isteka aktuelnog.

Očekivala bi se dakle pojačanja, bar kada pričamo o šampionu Evrope, ali Ančeloti je tu decidiran.

Nije moje da pričam o pojačanjima, ali mogu već sada da kažem – gotovo je. Nećemo dovoditi nikoga više. Dobro nam je ovako”.

To znači i da su Čuameni i Ridiger opravdali očekivanja?

Doneće veliki kvalitet. Na svojim pozicijama oni su najbolje što smo mogli da pronađemo na tržištu. Ridiger je sjajan štoper, kao i Čuameni na svojoj poziciji, a još je mlad i može mnogo da napreduje. Već je reprezentativac Francuske. Iskoristićemo ovu turneju po SAD da im omogućimo da se uklope”, miran je Ančeloti.



tagovi

Karlo AnćelotiKarim BenzemaEden AzarMarko Asensio

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara