Enco Kopeti (AFP)
Enco Kopeti (AFP)

Karlos Alkaraz je u modi: Petica Rasinga u Aveljanedi i potvrda da može protiv Boke i Rivera

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.05.22. | 02:56

Uz dva pogotka momka koji nosi isto ime i prezime kao teniser koji dominira u 2022. godini

Rasing je prvi polufinalista plej-ofa Liga kupa Argentine. Izabranici Fernanda Gaga su se postarali da okršaj protiv Aldosivija u Aveljanedi dobije izgled jednosmerne ulice, a izdanje koje su prikazali u trijumfu - 5:0 pokazuje da bez straha mogu da se uhvate u koštac i sa Bokom Juniors i sa River Plejtom - pod uslovom da velikani uspeju da obezbede prolaz dalje.

Bio je ovo najubedljiviji trijumf popularne Akademije još od decembra 2020. godine kada je takođe na stadionu Prezidente Peron potučen Godoj Kruz (6:1), a nagovestio ga je talentovani Karlos Alkaraz. Naravno, ne onaj što je pre par dana potukao Rafaela Nadala i Novaka Đokovića u Madridu i što će u narednim godinama gospodariti svetskim tenisom. Ali očigledno da su ime i prezime Karlos Alkaraz ovih dana u modi.

Izabrane vesti

Tinejdžer koji nastupa na poziciji centralnog veziste se u trećem minutu utakmice iskrao odbrani i u stilu centarfora glavom poslao loptu u mrežu, da bi sredinom prvog dela ponovo bio jedan od prvih u završnici akcije, a ovoga puta je desnicom raspalio po lopti. Već nakon golova momka kojeg Transfermarkt procenjuje na 1.500.000 evra, bilo je jasno da povratka za goste nema.

Agoniju im je produbio Enco Kopeti, prvo golom sa bele tačke u 47, pa drugim sa ivice peterca desetak minuta kasnije. Osvežio je do isteka 70 minuta Gago ekipu, promenio čak petoricu igrača, a rezervista Havijer Korea je do kraja utakmice stavio tačku na i.

Rasing sada čeka epilog utakmice između Boke Juniors i Defensa i Hustisije kako bi saznao ime protivnika u polufinalu. Na drugoj strani kostura za polufinale će se boriti Estudijantes i Argentinos Juniors, odnosno River Plejt i Tigre.

LIGA KUP ARGENTINE – ČETVRTFINALE

Sreda

Rasing klub - Aldosivi 5:0 (2:0)

/Alkaraz 3, 22, Kopeti 47, 57, Korea 78/

Boka Juniors - Defensa i Hustisija 2:0 (1:0)

/Vilja 41, Ramirez 78/

Četvrtak

00.15: (2,25) Estudijantes (3,05) Argentinos Juniors (3,25)

02.30: (1,48) River Plejt (4,00) Tigre (6,50)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Rasing KlubAldosivi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara