Karlos Baka (©AFP)
Karlos Baka (©AFP)

Karlos Baka glavno oružje Juniora u revanšu finala

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.24. | 23:03

Tim iz Barankilje brani 1:0 protiv Miljonariosa iz prvog susreta borbe za pehar Superkupa Kolumbije

Razlika minimalna, jedan cilj, a napetost maksimalna. Miljonarios i Junior će u El Kampinu definisati novog šampiona kolumbijske Superlige. Jedan od njih dvojice će imati prvo slavlje u sezoni.

Junior ima prednost ostvarenu kod kuće pre šest dana na stadionu Metropoliten, kada je bilo 1:0 za Ajkule. Ona nije velika, ali je svakako prednost i tim iz Barankilje će pogodak prekaljenog

Izabrane vesti

Karlosa Bake braniti kao blago u Bogoti.

Izrazitog favorita nema. Junior sa nedavno osvojenim šampionatom i sa luksuznim pojačanjima kao što su Jimi Čara, Viktor Kantiljo, Marko Peres i Rafa Peres ima visoke aspiracije i želi da nastavi trijumfalno raspoloženje. Ujedno, Ajkule su aktuelnu kampanju kolumbijske Aperture otvorile pobedom protiv Bukaramange od 2:0. U tom meču Baka je ponovo postigao gol, da bi potvrdio da je u dobrom stanju, da je sve što dotakne gol.

02.00: (1,75) Miljonarios (3,40) Junior (4,60)

Baka će biti glavno oružje kojim Junior želi da proslavi krunu u Bogoti, ali ne i jedino.

"To su veoma tesne utakmice, nema razlike. Pokušaćemo da oporavimo momke i da napravimo spisak da stignemo jaki u Bogotu i pronađemo tim koji može da osvoji titulu

", rekao je strateg Juniora Arturo Rejes.

Miljonarios nije mogao biti motivisaniji za predstojeći meč. Revanšu finala Superkupa prethodila je impresivna pobeda protiv Independijente Medeljina od čak 5:0 prošle nedelje u Bogoti.

"Tih 5:0 je potvrda da se ovaj tim ne zeza, da Miljonarios možda menja formu, ali pokazuje svoju efektivnost. Tih pet golova je upozorenje za Junior, najava da ovaj plavi tim može da bude nemilosrdan kada se na to odluči. Trebalo nam je da nekoga tako pobedimo i nadamo se da će nam to dati podsticaj za Junior

", rekao je trener Ambasadora Alberto Gamero.

U toj utakmici u nedelju Miljonariosi su promenili taktičku šemu. Pošto nije imao Danijela Ruiza i Danijela Katanja, a Makalister Silva je bio na klupi, igrao je sa dva napadača, sa Leom Kastrom i Santjagom Đordanom, i to je bila dobitna kombinacija. Gamero je pokazao da ova alternativa može da bude opasno oružje za buduće konfrontacije.

Susret Miljonariosa i Juniora je zauvek atraktivan meč, okršaj koji iskri kada se igra u Barankilji i zagrmi kada je mesto odigravanja u Bogoti. To je duel dva ambiciozna tima, koji ove sezone idu na sve trofeje.


KOLUMBIJA, SUPERKUP - FINALE, REVANŠ

Četvrtak

02.00: (1,75) Miljonarios (3,40) Junior (4,60), prvi meč 0:1

***kvote su podložne promenama


tagovi

KolumbijaMiljonariosJuniorKarlos Baka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara