Fudbaleri Karlsruea (©AFP)
Fudbaleri Karlsruea (©AFP)

Karlsrue se vraća posle prinudne pauze

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 11:59

Pred KSC-om je težak raspored do promocije iz Cvajte

Bohum se osamio na vrhu, a sve ostalo je promenljivo. Cvajta ulazi u završnu fazu sezone, sa nekoliko klubova koji imaju i do par mečeva zaostatka usled problema sa virusom korona, pa stanje na tabeli nije najmerodavnije.

Karlsrue se vratio prvenstvenim obavezama posle dve nedelje karantina i pred njim je težak raspored. Posle večerašnjeg dvoboja sa Vircburgom, sledi duel sa Aueom kod kuće, pa tri uzastopna gostovanja do 8. maja, u Hamburgu, Diseldorfu i Firtu. A plavi su kandidati za promociju...

Izabrane vesti

18.30: (1,75) Karlsrue (3,60) Vircburger (4,90)

Do odlaska u izolaciju čitavog tima, Karlsrue nije imao mnogo problema u 2021. godini. Pobeda u prvom duelu sa 4:2 u Vircburgu 2. januara bila je ne samo jedina utakmica u sezoni u kojoj je KSC postigao četiri gola, već i početak uspešne nove godine. Od mini zimske pauze, tim Kristijana Ajhnera je izgubio samo dve od 14 utakmica. Ipak, poslednji rezultati ukazuju na krizu, s obzirom na četiri utakmice bez pobede.


Sledstveno tom učinku, ulazak u Bundesligu je doveden u pitanje, osim ukoliko KSC ne bude uspešan kao na prvih sedam utakmica početkom 2021. godine, kada je uzeo 17 bodova. Karlsrue je stacioniran na osmom mestu, sa osam bodova manje od pozicije koja vodi u baraž za promociju, ali ima dva duela manjka u odnosu na Hamburger.

Sada Vircburg, njegov večerašnji rival na startu 31. kola ima problema sa globalnom pošasti. Posle dva pozitivna testa na virus korona bilo je nejasno da li će utakmica da se odigra, ali je liga dozvolila da se obračun održi. Vircburger je fenjeraš, sa osam bodova manje od pozicije plej-auta, mada sa dva duela više od Sandhauzena.


tagovi

CvajtaKarlsrueVircburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara