Pineda (@ Reuters)
Pineda (@ Reuters)

Karma je čudo: Provocirali Bed blu bojsima, pa dobili po ušima! AEK slavi pred očima Đuričića, Lesora, Dijamantidisa...

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.09.23. | 22:21

Posle slavlja na terenu Brajtona, Almeidin tim dobio u derbi Atine preokretom nad Panatinaikosom – 2:1

Jedan Srbin se raduje, a trojica tuguju. Nije vic, niti je smešno navijačima Panatinaikosa, niti ima opravdanja za gaf pre derbija, ali su zato pristalice AEK-a na sedmom nebu, jer su pre nekoliko dana proslavile trijumf nad Brajtonom u Ligi Evrope, a onda su njihovi miljenici uzeli meru Zelenima u derbiju petog kola šampionata Grčke kojim je aktuelni vladar pokazao da nije slučajno proletos prestigao Zelene. Bio je bolji tad, bolji je opet – 2:1.

Ekipa Mijata Gaćinovića (na terenu 63 minuta) pokazala je izvanrednu taktičku zrelost, posledicu trenerskog gena Matijasa Almeide, nije poklekla ni posle provokacije sa tribina, ni posle početnog vođstva domaćina, sve je izdržala i baš kao pre neki dan na terenu premijerligaša podiga ruke u vazduh. Ovaj tim ima karakter.

Izabrane vesti

Videlo se to još tokom dvomeča sa zagrebačkim Dinamom u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Tad su hrvatski huligani ubili jednog navijača AEK-a i tu tragediju pristalice Panatinaikosa su iskoristile da na tribini razviju transparent Bed blu blojsa (pisalo je „Oslobodite momke“, jer su i dalje u zatvoru), kao čistu provokaciju, zbog čega je rukovodstvo AEK-a jasno stavilo do znanja delegatu da neće igrati dok se taj sramni transparent ne ukloni sa ograde. Možda usled emotivnog šoka, AEK je lošije od očekivanog počeo utakmicu, mada ima sigurno i do umeća Filipa Đuričića. Srpski internacionalac je letos stigao u Atinu i na efektan način, udarcem pod prečku, završio akciju u uvodu utakmica i tad je izgledalo da bi Panatinaikos mogao do tri boda.

Nevolja je što je AEK sjajno ukomponovan tim, dokazane vrednosti na gostovanju Brajtonu, kad ga nisu uzdrmala ni dva izjednačanje Engleza. Tad je gol za pobedu postigao u 84. minutu preko Ezekijela Ponsa, dok je u gradskom derbiju to uradio znatno ranije. Na 20 minuta pre kraja Orbelin Pineda je sačekao ubacivanje Stivena Zubera, a Švajcarac izrastao u glavnu figuru utakmice, jer je još u prvom poluvremenu postigao gol vredna izjednačenja koristeći konfuziju u odbranu Zelenih.

Prvi put posle četiri vezana gostovanja bez pobede, AEK je slavio u domu Panatinaikosa, rastužio trenera Ivana Jovanovića, strelca Filipa Đuričića i njegvog kolegu na levom boku, Filipa Mladenovića. Čak ni podrška članova košarkaške sekcije nije pomogla domaćinu. A na tribinama su PAO bodrili Matijasa Lesor, Huanćo Ernangomes, Dinos Mitoglu, kao i legendarnI Dimitris Dijamantidis.

GRČKA 1 – 5. KOLO

Subota

OFI Krit – Atromitos 1:1 (1:0)

/Felipe 33 – Žubitana 86/

Panseraikos – Lamija 2:0 (0:0)

/Aleksić 66, Staikos 70/

Nedelja

Olimpijakos - Kifisija 4:0 (2:0)

/El Kabi 21pen, Podens 25, Jovetić 64pen, Ibora 90+4/

Aris - Panetolikos 3:0 (1:0)

/Moron 22, 55, Kristodopulos 85/

Volos - Asteras 1:2 (0:2)

/Trulje 59pen – Miritelo 7, Grozdanić 22/

PAS Janjina - PAOK 1:3 (1:2)

/Pamlidis 25 – Konstantelijas 4, 33, Živković 77/

Ponedeljak

Panatinaikos – AEK 1:2 (1:1)

/Đuričić 10 – Cuber 36, Pineda 70/



tagovi

AEKAEK AtinaPanatinaikosGrčka 1Ivan JovanovićMijat GaćinovićFilip Đuričić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara