Fudbaleri Gojasa (©Reuters)
Fudbaleri Gojasa (©Reuters)

Kartoni oslabili Gojas pred važan meč sa Korintijansom

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.10.22. | 23:05

Ova dva tima će se sastati u noći između subote i nedelje od 00.30 časova po srednjeevropskom vremenu, na zaostalom meču 32. kola brazilske Serije A

Fudbaleri Gojasa su u prošlom kolu osvojili važan bod protiv Amerike Mineiro, koji može da im bude ključan u borbi za plasman u Kopa Sudamerikanu. Međutim, zbog kartona je ostao bez dva prvotimca za susret sa Korintijansom koji je na programu u noći između subote i nedelje od 00.30 časova po srednjoevropskom vremenu.

Reč je o zaostaloj utakmici 32. kola brazilske Serije A. Trebalo je da se odigra dve nedelje ranije, ali je pomerena zbog obaveza Korintijansa u Kupu Brazila (izgubio u finalu od Flamenga posle penala).

Izabrane vesti

Za Gojas bi bolje bilo da nije, jer sada su Miginjo i Auremir suspendovani. Nakupili su žute kartone na meču sa Amerikom, pa sada moraju da pauziraju.

Pored dvojice defanzivaca trener Gojasa Žair Ventura ne može da računa ni na Kaetana, koji je na pozajmici iz Korintijansa, pa po ugovoru nema pravo da igra protiv tima iz Sao Paula. Takođe, od ranije su na bolovanju i Savio i Markinjos Gabrijel.

00.30: (3,60) Gojas (3,05) Korintijans (2,25)

Doduše, ni gosti neće biti kompletni. Na bolovanju su od ranije Gustavo Moskito, Renato Augusto, Balbuena i Adson. Ipak, ima i dobrih vesti za Vitora Pereiru, Juri Alberto je odslužio suspenziju, stavio mu se na raspolaganje i verovatno će predvoditi napad Timaa.

Korintijansu je takođe važno da trijumfuje noćas, jer bi uz još tri poena došao praktično na korak do toga da i matematički obezbedi plasman u grupnu fazu Kopa Libertadores. Zauzima trenutno peto mesto, poslednje koje vodi direktno u grupu. Ima šest bodova više od šestoplasiranog i sedmoplasiranog Atletika, Paranaensea i Mineira. Mogao je sav posao da završi još u četvrtak, ali je izgubio od Fluminensea kod kuće sa 2:0.

Gojas je pomenutim remijem sa Amerikom došao do 13. pozicije na tabeli, poslednje koja vodi u Kopa Sudamerikanu. Ima sada bod više od Bragantina, odnosno bod manje od Santosa, a posle ove utakmice ostala su još četiri kola do kraja šampionata. Nema dileme, biće uzbudljivo u ovom delu tabele.

U prvoj polusezoni Korintijans je savladao Gojas sa 1:0, golom Fabija Santosa iz jedanaesterca. Tako je nastavio sa serijom odličnih rezultata protiv tog tima, savladao ga je na pet od poslednjih šest susreta, a Gojas je na samo dva od prethodnih devet uspeo da uzme po bod.

---------------

Odbrojavanje je počelo, još 3 dana je ostalo do kraja nagradne igre Mozzarta. Pogodi najveću dnevnu kvotu i osvoji let iz snova za Katar, gledaj meč Brazil - Srbija na Svetskom prvenstvu.

---------------

BRAZIL 1 – ZAOSTALI MEČ 32. KOLA

Nedelja

00.30: (3,60) Gojas (3,05) Korintijans (2,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1GojasKorintijans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara