Katai (©Starsport)
Katai (©Starsport)

Katai dva gola daleko od Rajka Mitića

Vreme čitanja: 1min | sub. 16.03.24. | 15:34

Zvezdin ofanzivac uskoro osmi na listi najboljih strelaca kluba

Brojne uspehe ostvario je Aleksandar Katai u dresu Crvene zvezde, a i dalje, iako trenutno nije prva opcija za trenera Vladana Milojevića, ume iz jednog dodira da napravi razliku na terenu, što je pokazao majstorskim golom protiv Radničkog u Nišu u prošlom kolu (2:0).

Zvezdu u nedelju (16.00) čeka duel sa drugim Radničkim, Kragujevačkim, a biće to prilika za Kataija, ako dobije šansu, da se pomeri za još jedno mesto u istoriji kluba.

Izabrane vesti

Maestro iz Srbobrana je do sada dao 107 golova za Zvezdu i samo dva ga još dele da se izjednači sa legendarnim Rajkom Mitićem na osmom mestu večne liste najboljih strelaca u istoriji kluba.

Kataiju je bilo potrebno 217 takmičarskih utakmica da bi stigao do 107 golova. Zvezdin “Magiko” je ujedno drugi najbolji strelac u istoriji Mozzart Bet Superlige (od 2006. godine) sa 96 golova i još četiri ga dele da postane “trocifren”, što je do sada uspelo jedino Milanu Bojoviću.

Jasno je da ako Katai ne uspe u nedelju protiv Radničkog da dostigne Mitića, da je samo pitanje vremena ove sezone kada će ga stići i prestići.

Na večnoj listi strelaca Crvene zvezde prvi je Bora Kostić sa 230 golova, slede ga Dragan Džajić sa 155, Dušan Savić sa 149, Zoran Filipović sa 138, a onda idu Kosta Tomašević (137), Vojin Lazarević (134), Darko Pančev (116), pa Rajko Mitić (109).


tagovi

Aleksandar KataiFK Crvena zvezdaMozzart Bet SuperligaRajko Mitić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara