©Star Sport
©Star Sport

Katai primicač, Sanogo i Pičini zadnja loža - Zvezda do petka leči rane, a onda kreće spremanje za buran foto-finiš

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.03.22. | 16:58

Igrači srpskog šampiona na kraćoj poštedi, posle čega kreću u tempiranje forme za odlučujuće mečeve pred start plej-ofa i završnicu nacionalnog Kupa

Serija teških mečeva u kratkom vremenskom periodu ostavila je posledice na igrače Crvene zvezde, ali srećom ti problemi bi trebalo da budu sanirani do kraja radne nedelje, do kada je ekipa dobila zaslužen odmor od Dejana Stankovića. Stručni štab srpskog šampiona veruje da će po povratku obavezama imati sve igrače na raspolaganju, osim onih koji su opravdano odsutni zbog obaveza reprezentacije.

Aleksandar Katai, Seku Sanogo i Kristijano Pičini na poštedi su od revanš meča sa Glazgov Rendžersom u Beogradu. Majstoru iz Srbobrana se upalio primicač, dok su snažni vezista sa Obale Slonovače i bek sa Apenina osetili bol u zadnjol loži. Stanković ih je poštedeo napora u meču sa Kolubarom, Pičini je mogao da ostane u svlačionici još na poluvremenu sa Rendžersom, ali je mislio da može da izdrži napore, što je skupo koštalo i njega i ekipu u kobnom 56. minutu utakmice. U svakom slučaju, najvažnije u ovom trenutku za njih je da se potpuno oporave kako bi omogućili Stankoviću i njegovim saradnicima da bez većih poteškoća odrade mini-pripreme za poslednja dva prvenstvena kola, pred početak plej-ofa i meč sa TSC-om u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Izabrane vesti

(2,90) VELS (3,85) AUSTRIJA (2,80)

Pauza će prijati i onim igračima koji nemaju reprezentativne obaveze, ali su izneli najveći teret toka dosadašnjeg dela sezone. Tu se pre svega misli na fenomenalnog Mirka Ivanića, jedinog igrača koji je odigrao svaku utakmicu u dosadašnjem toku sezone, a kojem ni temperatura nije smetala da istroši svaki atom snage u spektaklu protiv velikana iz Glazgova.

Ivanić ima 44 nastupa u dosadašnjem toku sezone, a naravno i najviše skupljenih minuta u crveno-belom dresu (3.534). Po broju nastupa slede El Fardu Ben, Aleksandar Dragović i Milan Rodić sa po 40 utakmica, a u samom vrhu su i Gelor Kanga (37), Aleksandar Katai (36) i Milan Borjan (36). Kada je minutaža u pitanju posle Ivanića slede Dragović (3.400), Rodić (3.272), Borjan (3.240), Kanga (2.778), Katai (2.644) i Eraković (2.444).

Aleksandar Dragović ima izuzetno važan meč polufinala baraža za Svetsko prvenstvo protiv Velsa u Kardifu (četvrtak, 20.45), a pobednik tog okršaja igraće sa pobednikom okršaja između Škotske i Ukrajine, koji je trenutno pomeren za jun, baš kao i finalni okršaj, zbog neizvesnosti oko rata u Ukrajini.

Milan Borjan je spreman za krunisanje, pošto njegovu selekciju očekuju poslednji, ujedno odlučujući mečevi u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Kanada je u idealnoj situaciji, na prvom je mestu sa osam bodova više od četvrtoplasirane Paname. Već ima baraž u rukama, a potrebna joj je praktično jedna pobeda da obezbedi direktan plasman ili da Panama ne pobedi u jednoj od preostale tri utakmice.

Borjan sa svojom selekcijom prvo gostuje Kostariki 24. marta, a ako ne uspe u tome probaće tri dana kasnije u Torontu protiv Jamajke. Treća meč lopta je zakazana za 30. mart i ne bi valjalo da direktno odlučuje, s obzirom da se ide na noge Panami u Panama Siti.

(3,30) KOSTARIKA (2,95) KANADA (2,45)

Obaveza nisu lišeni ni najmlađi prvotimci. Pozive za kvalifikacione mečeve mlade reprezentacije Srbije sa Makedonijom (24. mart, stadion Voždovca) i Jermenijom (29. mart, stadion TSC-a u Bačkoj Topoli) dobili su Miloš Gordić, Strahinja Eraković i Andrija Radulović). Omladinska selekcija Srbije je trebalo da igra mini turnir sa Holandijom, Ukrajinom i Norveškom, ali je on pomeren za jun zbog rata u Ukrajini, pa će izabranici Aleksandra Jovića ovaj prozor iskoristiti za prijateljski meč sa TSC-om 26. marta u Bačkoj Topoli. Pozive omladinske selekcije iz Crvene zvezde dobili su Nikola Staković i Nemanja Motika, koji bi mogli da se nametnu kao novi lideri ove generacije.

Crvena zvezda se na teren vraća u subotu 2. aprila, kada će gostovati Radničkom iz Niša na Čairu u utakmici 29. kola Superlige. Meč sa TSC-om u četvrtfinalu Kupa Srbije zakazan je za sredu 6. april na stadionu Rajko Mitić, dok će se meč poslednjeg 30. kola domaćeg šampionata protiv Radničkog iz Kragujevca igrati u nedelju 10. aprila na istom mestu. Stankovićevom timu su svi mečevi podjednako važni. U slučaju dve prvenstvene pobede, Crvena zvezda će zauzeti prvo mesto na tabeli, pa će biti domaćin u 167. večitom derbiju 17. aprila. Sa druge strane, cilj u Kupu Srbije je odbrana trofeja, pa će se i okršaju sa TSC-om posvetiti maksimalna pažnja.


tagovi

Aleksandar KataiSeku SanogoKristijano Pičini

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara