Đozep Bartomeu (©Reuters)
Đozep Bartomeu (©Reuters)

Katalonija na nogama: Bartomeu u 19h podnosi ostavku?

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.10.20. | 13:00

Najavljena konferencija za novinare u Barseloni

Trpi Đozep Bartomeu udarac za udarcem i po svemu sudeći više ne može da se drži na nogama.

Vest koja je odjeknula kroz Kataloniju: rukovodstvo Barselone je zakazalo za 19 časova vanrednu konferenciju za novinare u prostorijama kluba. Kako saznaje list Sport, velike su šanse da predsednik Bartomeu na njoj saopšti da podnosi ostavku.

Izabrane vesti

Šta se dogodilo u poslednjih 48 časova, pa da prvi čovek kluba promeni mišljenje? Za 1. i 2. novembar zakazan je referendum o nepoverenju predsedniku Barselone. Više od 20.000 sosiosa, odnosno članova kluba sa pravom glasa, potpisalo je zahtev za ovim izborima. Na kraju će na glasanje izaći 16.250 članova Barselone.

I sasvim je izvesno da će Bartomeu da padne. Nepoverenje u njega je ogromno, navijači ne mogu da ga gledaju očima, krive ga za sve loše što se dešava na Nou Kampu u poslednje dve-tri godine.

Probao je Bartomeu da napravi manevar. Poslao je dopis katalonskoj vladi u kojem je tražio da se referendum o nepoverenju odloži zbog galopirajuće pandemije korone. Uprava Barse smatra da je neopravdano iz zdravstvenog ugla i opasno da se sada održe izbori. Pogotovo što još nije utvrđeno da li će svi morati da dođu na Nou Kamp da glasaju ili će moći i nekim drugim, decentralizovanim putem. Međutim, vlasti Katalonije su taj njegov zahtev odbile.

Samim tim prostora za manevar više nema. Đozep Bartomeu je svestan da broji poslednje dane na mestu predsednika Barselone i pitanje je samo da li će čekati da se prebroje listići 2. novembra uveče ili će se danas sam spakovati i abdicirati, kao što najavljuje Sport.

Zvanično, Bartomeuov mandat traje do marta sledeće godine, kada bi trebalo da se održe predsednički izbori. I možda bi ga i dočekao i svega ovog ne bi bilo da nije ušao u konflikt sa Leom Mesijem, koji je zbog toga bio na korak od odlaska iz kluba. To je raspalilo navijače, koji su danima protestovali ispred stadiona.

Odlazak prvog čoveka kluba, ako nikog drugog, obradovaće Mesija. Očekuje se da onda krene i nova era Blaugrane... 


tagovi

Đozep Marija BartomeuLionel Mesi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara