Katarani sa četiri laka komada ubili nadu domaćina, sa Japancima za azijsku titulu

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.01.19. | 16:47

Igračima UAE nije pomogla ni kiša sandala koje su njihovi navijači bacali na omražene rivale nakon primljenih pogodaka (VIDEO)

Ni organizacija takmičenja, ni zabrana dolaska katarskim navijačima, ni pun stadion Muhamed bin Zajed u Abu Dabiju besnih fanova nisu pomogli Ujedinjenim Arapskim Emiratima da se probiju u finale AFC Azijskog kupa gde rivale za titulu od juče čekaju Japanci.

Ispljuvani, sami, pod konstantim pritiskom fudbaleri Katara su se preko leđa domaćina, koje predvodi Italijan Alberto Zakeroni popeli do borbe za titulu fudbalskih vladara najvećeg kontinenta. "Blokada derbi", drugi koji je odigran na ovo šampionatu Azije, pošto je Katar već neko vreme pod sankcijama okolnih arapskih država zbog političko-ekonomskih i dinastičkih prepirki završen je uvbedljivim pobedom neželjenih gostiju rezultatom 3:0 (2:0). Strelci za Katar su bili Bulem Kuki u 22, Almez Ali u 37, Hasan Ali Heidos u 80. i Hamid Ismail u 94. minutu susreta.

Izabrane vesti

Celu utakmicu polufinala je pratio taj politički momenat, te se i na tribinama našlo mnogo ostrašćenih navijača koji ne razlikuju nacionalni dnevnik od fudbalske utakmice. Najbizarniji momenti su se odigravali nakon datih golova kada je radost Katarana prekidana kišom sandala i flašica, i to punih. A gađati nekog obućom u Arabiji (doživeo je to u Iraku bivši predsednik SAD Džordž Buš, ali je nažalost uspeo da izbegne direktan đon u glavu) je najteža uvreda, kao da nekome opsujete majku. Ma i gore od toga.

Velik problem sa Katarom je i to što ima nekoliko igrača koji nisu rođeni u toj arapskoj državi, što ne bi moglo da prođe da se pita FIFA. A pošto se ovde pita AFC, a zvaničnih pritužbi nije bilo, sve je ostalo na pričama. A upravo je naturalizovani Sudanac Ali Almez nazaslužniji za uspeh njegove nove domovine pošto je do sada dao čak osam golova. Bilo kako bilo, u finalu koje je na programu u petak u Abu Dabiju igraju trostruki šampion, Japan i Katar koji se nikada do sada nije probio ni do finala.

A domaćim navijačma sada sledi tužan i dugačak, bosonog put kući.

FOTO: Reuters


tagovi

AFC kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara