Naser Al Kelaifi (©AFP)
Naser Al Kelaifi (©AFP)

Katarski skandal: Biznismen devet meseci u zatvoru zbog ucenjivanja Nasera Al Kelaifija

Vreme čitanja: 1min | čet. 29.09.22. | 09:19

Tajeb B. je navodno imao kompromitujući materijal koji se tiče dodeljivanja organizacije Svetskog prvenstva

Istinu ćemo teško utvrditi, jer u Kataru – tajna je sveta. A previše je nepoznatih u ovoj jednačini. Kako bilo, francuski Liberasion danas je na naslovnoj strani objavio saznanja da je francusko-alžirski biznismen Tajeb B. proveo devet meseci u zatvoru zbog toga što je imao kompromitujući materijal koji se tiče dobijanja organizacije ovogodišnjeg Svetskog prvenstva i da je time navodno želeo da ucenjuje predsednika Pari Sen Žermena Nasera Al Kelaifija.

Umesto toga – robija. Po direktnom naređenju katarskog emira, tvrdi Liberasion. Od 13. januara 2020. do 1. novembra iste godine 41-godišnji biznismen je navodno bio pod intenzivnim psihološkim pritiskom.

Izabrane vesti

Sve dok nije popustio i navodno sve dokumente – u kojima se Al Kelaifi sumnjiči za nečasne radnje prilikom trke za domaćinstvo Mundijala – u poverljivom dogovoru predao advokatima prvog čoveka pariskih Svetaca.

S druge strane, iz Al Kelaifijevog okruženja tvrde da je Tajeb B, rođen u Parizu s prebivalištem u Kataru, “želeo da ucenom izvuče milione evra za sebe i da se na kraju opekao“.

Kako ono kažu, istina je uvek negde na sredini?



tagovi

Naser Al KelaifiPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara