Katastrofa Mihine Bolonje, umalo da primi osam za poluvreme! Atalanta raznela Violu, Napoli je ozbiljan (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 13.12.20. | 16:47

Roma odigrala neverovatno poluvreme na Dal’Ari, nastavljena crna serija Fiorentine, preokret Gatuzovog tima

Teško igračima Bolonje danas i narednih dana... Ne sumnjamo da će osetiti bes Siniše Mihajlovića posle prave katastrofe na svom terenu protiv Rome – 1:5! Svih pet su primili za poluvreme, a mogli su i sedam ili osam da je Edin Džeko bio prisebniji...

Odavno neko nekoga u Seriji A nije tako deklasirao kao Roma Mihajlovićev tim danas. Iako su srpskom stručnjaku nedostajali neki bitni igrači poput Orsolinija, Sansonea ili golmana Skorupskog, onakvo izdanje je bilo nedopustivo. Bolonja je u prvom poluvremenu izgledala kao grupa građana, a odbrambena linija kao da prvi put igra fudbal. Leonardo Spinacola po levom boku i Lorenco Pelegrini i Henrik Mhitarjan kroz sredinu su rasturili linije Bolonjine igre na parampračad. Posle samo 15 minuta igre je bilo 3:0 za Vučicu!

Izabrane vesti

Na svakih pet minuta je Bolonja primala gol, a mladi Ravalja na golu je imao košmaran debi. Prvo je Spinacola naterao Polija da postigne autogol, potom je Pelegrini proigrao Džeka koji se lako oslobodio čuvara i pogodio, da bi potom Pelegrini izašao sam pred Ravalju posle sjajne asistencije Spinacole i pogodio za ogromnih 3:0.

Potom je i Spinacola zatresao mrežu ali je gol zbog malog ofsajda poništen, Džeko je promašio dva neverovatna zicera i lako je moglo da bude 6:0 goste posle pola sata igre. Uspela je Bolonja da smanji zaostatak komičnim autogolom Kristantea, ali je Roma do kraja uz gol i asistenciju Mhitarjana bacila petardu u mrežu domaćih.

Vučica je u drugom poluvremenu spustila gas, po jedan gol je poništen na obe strane, Majoral je pogodio stativu, a Bolonja je jedva čekala da se agonija završi i da makar ne primi još neki gol. Mihajlović će imati šta da kaže svojim izabranicima posle ovakvog debakla... Bolonja je opet u krizi posle perioda dobrih igara i rezultata.

A u još većoj krizi je Fiorentina koja je doživela debakl na gostovanju u Bergamu. Atalanta je slavila sa ubedljivih 3:0. Nastavljen je Violin crni niz. Od dolaska trenera Prandelija nemaju nijednu pobedu na pet utakmica, a postigli su samo jedan gol u tom intervalu. I to preko štopera Nikole Milenkovića u 98.minutu meča sa Đenovom. Zato se danas nije ni očekivalo ništa drugo osim poraza u Bergamu...

Meč je bio zanimljiv i pre nego što je počeo. Ostavljanjem najboljih igrača Gomeza i Iličića na klupi, trener Gasperini je samo potvrdio spekulacije da je sa dvojicom sjajnih ofnazivaca ušao u sukob. Prethodnih dana se šuškalo da je čak došlo i do fizičkog obračuna, da je Gasp dao ostavku, ali da je klub pokušao sve da smiri i zataška. Međutim, očigledno je da je došlo do nekog raskola u svlačionici. Gomez i Iličić su utakmicu sa Violom odgledali sa klupe.

Ali nisu nedostajali Atalanti. Na početku meča je Drongovski sjajnim intervencijama sapsavao Fiorentinu i držao je u igri. Ipak, bilo je pitanje trenutka kada će Atalanta da načne očajne goste iz Toskane koji su jedinu priliku za poluvreme imali preko Vlahovića ali je mladi Srbin nastavio golgeterski post koji traje preko 70 dana... Konačno, u finišu poluvremena se ofanzivni bek Robin Gosens ubacio iz drugog plana i pogodio sa peterca na dodavanje Zapate kojem je Drongovski do tada skidao šanse.

Sve nade Viole su ugašene posle 10 minuta igre u drugom poluvremenu. Sevnuo je top iz levice Ruslana Malinovskog. Ukrajinac je gađao preko Milenkovićeve glave u živom zidu i Drongovski nije imao šanse. Utakmicu je zapečatio gol Toloija u 63. minutu pošto su oba štopera Atalante udarila glavom loptu posle kornera. Viola je nokautirana, a Atalanta je do kraja smanjila tempo i odradila posao.

Još jedan favorit u Seriji A koji je danas opravdao očekivanja je Napoli. Ali Napolitancima nije bilo lako protiv svog bivšeg trenera Klaudija Ranijerija i njegove Sampdorije i morali su da jure preokret. Uspeli su i pobedili 2:1, pa su nastavili da prate milanske klubove na vrhu tabele.

Opasniji su gosti bili na poečtku meča i i poveli posle neuspele ofsajd zamke za Jakuba Jankta nakon dvadesetak minuta igre. Gatuzu je bilo jasno da nešto hitno mora da menja i povukao je pobedničke poteze na poluvremenu uvođenjem Lozana i Petanje umesto Politana i Ruiza i promenom formacije. Lozano mu je vratio izjednačujućim golom posle nekoliko minuta na terenu i asistencijom Petanji za preokret u 68. minutu. Napoli je do kraja zadržao vođstvo i nastavio seriju pobeda u prvenstvu otkako igra u dresovima posvećenim Dijegu Maradoni.

SERIJA A – 11. KOLO

Petak

Sasuolo – Benevento 1:0 (1:0)

/Berardi 8p/

Subota

Krotone - Specija 4:1 (1:1)

/Mesijas 7, 90+6, Reka 49, Enrike 56 - Farijas 18/

Torino - Udineze 2:3 (0:1)

/Beloti 67, Bonacoli 68 - Puseto 24, De Paul 54, Nestorovski 69/

Lacio - Verona 1:2 (0:1)

/Kaisedo 56 - Lacari 45ag, Tameze 67/

Nedelja

Kaljari - Inter 1:3 (1:0)

/Sotil 42 - Barela 72, Ambrozio 82, Lukaku 90/

Atalanta - Fjorentina 3:0 (1:0)

/Gosens 44, Malinovski 55, Toloi 63/

Bolonja - Roma 1:5 (1:5)

/Kristante 24 autogol - Poli 5 autogol, Džeko 10, Pelegrini 15, Veretu 35, Mhitarjan 44/

Napoli - Sampdorija 2:1 (0:1)

/Lozano 53, Petanja 68 - Jankto 20/

18.00: (9,00) Đenova (5,00) Juventus (1,35)

20.45: (1,35) Milan (5,30) Parma (8,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Ruslan MalinovskiIrving LozanoLeonardo SpinacolaLorenco PelegriniSiniša Mihajlović

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara