Bahtijor Zajnutdinov (©Reuters)
Bahtijor Zajnutdinov (©Reuters)

Kazahstanci u Danskoj traže senzaciju i kartu na EP, selektora nervira situacija sa Zajnutdinovim u Bešiktašu

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 13:15

Meč u Kopenhagenu se igra od 20.45 časova

Hoćemo li videti Kazahstan po prvi put na Evropskom prvenstvu? Posle poraza od Finske u Astani šanse za tako nešto su daleko manje, ali izabranici Magomeda Adijeva bi mogli da se iskupe ove subote. Od 20.45 časova gostovaće direktnom konkurentu za jednu od prve dve pozicije u kvalifikacionoj H grupi, Danskoj.

Pre početka kvalifikacija Vikinzi su bili apsolutni favoriti za osvajanje prvog mesta, dok se očekivalo da će Slovenci i Finci da se potuku za drugu poziciju. Međutim, Kazahstan je sve zakomplikovao onom neverovatnom pobedom u Astani nad Danskom sa 3:2, kada je do 73. minuta bilo 2:0 za goste, a onda je domaćin golovima u 86. i 89. minutu stigao do sva tri boda.

Izabrane vesti

Posle toga je Danska zabrljala i u Ljubljani, odigrala je 1:1, pa je četiri kola pre kraja kvalifikacija situacija još uvek širom otvorena. Slovenija i Danska imaju po 13 poena, a Finska i Kazahstan 12.

Vikinzima je ključno da odbrane Kopenhagen. U kvalifikacijama su zasad savršeni, savladali su Finsku (3:1), Severnu Irsku (1:0) i San Marino (4:0).

20.45: (1,12) Danska (11,0) Kazahstan (22,0)

Kazahstancima poraz od Danske svakako neće biti smak sveta, mogu do Evropskog prvenstva i bez uspeha u kvalifikacijama. Oni su kroz Ligu nacija već osigurali baraž C divizije, potencijalni rivali tamo su im Gruzija, Grčka i Turska. S tim da su i Grci i Turci u realnoj šansi da kroz kvalifikacije izbore kartu za turnir u Nemačkoj. Onda će na njihovo mesto da upadnu Luksemburg i Azerbejdžan.

Adijev se požalio na konferenciji za medije zbog toga što je najveća zvezda njegovog tima Bahtijor Zajnutdinov u svom novom klubu Bešiktašu dobio drugačiju ulogu od one koju je imao u CSKA Moskvi. Naime, 25-godišnjak iz Taraza je u ruskom klubu igrao na poziciji centralnog veziste, gde i Adijev voli da ga koristi, dok ga Turci drže na poziciji levog krila.

To je određen problem. Ranije je i u klubu igrao na istom mestu gde i nama treba, ali sada je u Bešiktašu situacija potpuno drugačija. Naravno, to me malo stresira. Zato sam se šalio sa Bahom, rekao sam mu da se ne ljuti na mene, ali više neću da gledam njegove utakmice u Bešiktašu“, našalio se selektor Kazahstana.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO – 7. KOLO

Subota

GRUPA H

15.00: (1,02) Severna Irska (16,0) San Marino (50,0)

18.00: (2,05) Slovenija (3,35) Finska (4,10)

20.45: (1,12) Danska (11,0) Kazahstan (22,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Fudbalska reprezentacija KazahstanaReprezentacija Kazahstanareprezentacija Danske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara