Kažete da je odbrana problem Fjorentine? Bleki i Luka u tandemu gotovo ne primaju golove

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.24. | 17:59

Interesantne podatke iznela Gazeta delo Sport

Italijanska javnost je nekako izgradila utisak da svi problemi Fjorentine u ovoj sezoni potekli iz poslednje linije tima, pa su štoperi Viole uglavnom prvi na meti kritika. Ipak, upravo je ta odbrana bila najzaslužnija za veliki trijumf ekipe Vinčenca Italijana, a posebno štoperski tandem koji su činili Luka Ranijeri i Nikola Milenković.

Gazeta delo sport je tim povodom iznela podatak koji kaže da Fjorentina u ovoj sezoni nije prmila gol na osam od 12 utakmica kada su tandem štopera činili upravoi Luka i popularni Bleki. Protiv Atalante su imali izuzetno težak posao, s obzirom na ozbiljan napadački potencijal Boginje provincije i igrače poput Lukmana, Mirančuka, Skamake, Turea...

Izabrane vesti

Milenković je bio pod posebnim radarom, s obzirom da je bio meta kritika nakon poraza od Milana na Artemio Frankiju, ali je uspeo da se izdigne iznad protiska i vrlo dobro odradi posao protiv sastava Đan Pjera Gasperinija.

Meč sa Atalantom je prvi nakon dva meseca u kojem Fjorentina nije primila gol na Artemio Frankiju, a ukupno treći u 2024. godini u kojem Pjetro Teraćano nije vadio loptu iz svoje mreže. Na sva tri meča štoperski tandem pred njegovim golom činili su Milenković i Ranijeri.

Da odbrana generalno nije veliki problem Fjorentine pokazuje i činjenica da je sastav Vinčenca Italijana na deobi sedmog mesa u Seriji A po broju primljenih golova (34). Inter je neprevaziđen po tome sa svega 14 promljenih golova, a potom slede Juventus (24), Bolonja (25), Torino (26), Atalanta (32), Lacio (33) i Milan (34). Od Viole su lošiji Roma i Napoli, koji se nalaze u gornjem delu tabele.

Milenković je početkom godine vezao tri utakmice na kojima je bio rezerva, a Italijano dao šansu Lukasu Martinez Kvarti. Ipak, od početka avgusta do danas Milenković je standardan u poslednjoj liniji tima, a Fjorentina je poražena samo od Bolonje i Milana.

Pobedom nad Atalantom u prvom meču polufinala Kupa Italije može se reći da je ovo takmičenje postalo prioritet za sastav Vinčenca Italijana. Revanš meč u Bergamu zakazan je za 25. april (21.00), a veliko finale za 15. maj od 18 časova.

----------------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Milan na San Siru, Barsu na Nou Kampu, PSŽ na Parku prinčeva?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

----------------------


tagovi

Nikola MilenkovićLuka RanijeriVinčenco Italijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara