Haland (© Reuters)
Haland (© Reuters)

Kažu da se Haland neće uklopiti u Siti... Znate li, uopšte, kako mi igramo?

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.05.22. | 14:50

Pep Gvardiola želi da olakša život Norvežaninu na Etihadu

Sezona na vrhuncu. Igra Mančester Siti za titulu, jedini trofej koji mu je još na talonu, čeka Aston Vilu i mnogi ga već vide kao novog-starog prvaka Engleske. Kako god da se završi prvenstvo, navijači Građana su u euforiji, jer će narednih godina gledati Erlinga Halanda u svetloplavom dresu.

Norvežanin je prvo, verovatno i najveće, pojačanje Sitija ovog leta i logično je očekivati da na Etihadu nastavi teror prema protivničkim golmanima demonstriran u dresovima Salcburga i Borusije iz Dortmund. Pogotovo što je Pepu Gvardioli potreban klasičan špic, jer je ceo ciklus izgurao bez „devetke“.

Izabrane vesti

Samo što nije mali broj ljubitelja fudbala sklonih da poveruju kako je Gvardiola u stanju da „pokvari“ Halanda. Kao što je nekad uradio sa Zlatanom Ibrahimovićem u Barseloni. Još su njih dvojica slični tipovi igrača. S druge strane, veliki broj tehnički doteranih fudbalera i desetine šansi koje Pepova ekipa stvara po utakmici nagoveštavaju da će biti jednako produktivan kao na Vestfalenu.

Čujem priče kako se Haland neće prilagoditi našem stilu, zbog čega postavljam pitanje: „Kako mi to igramo?“ Siguran sam da ljudi koji se brinu za Halanda ni ne znaju kako Siti igra. Ubeđen sam da će se prilagoditi, kao i novajlija iz Aregentine, Hulijan Alvarez. Obojici ćemo pomoći na tom planu“, pojasnio je katalonski stručnjak.

Siti ima dva dogovorena transfera, možda će realizovati još neki kako bi se dodatno pojačao u nameri da napokon osvoji Ligu šampiona. A sa Halandom mu akcije na evropskoj berzi skaču.

Sve su ovo uobičajene stvari. Ako su fudbaleri dobri, a u klubu su poput Sitija, onda imaju dobru energiju da razmišljaju pozitivno. Shvataju da želimo da im pomognemo, a verujte mi da je naš stil igre prilično jednostavan. Zato sam siguran u Halanda. Mada, da bih vam dao konkretno mišljenje moram najpre da ga vidim na terenu, počne da radim sa njim. Čim je postigao veliki broj golova mora da je dobar“, dodao je Gvardiola.



tagovi

Erling HalandPep GvardiolaMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara